Færre konkurser nasjonalt, men økning i Nordland i april

experian

– Det er hyggelig med nedgang i konkursene i april, men vi skal huske at mye av nedgangen kan tilskrives påskeeffekter. I fjor kom nemlig påskens helligdager i mars, i år kom de i april. Normalt er det færre selskaper som tar turen til skifteretten når det er fridager. Vi skal derfor være forsiktig med å trekke for bastante konklusjoner denne måneden, siersalgsdirektør Per Ivar Kristiansen i Experian Norge.

Så langt i årets fire første måneder har totalt 1745 selskap gått konkurs, et fall på 1,5 prosent sammenliknet med sammenlignet med samme periode i fjor.

– 2019 har startet meget bra. Vi skal huske på at det stadig etableres flere selskaper i Norge, og derfor er det svært positivt at antall konkurser faller. Det tyder på at norsk økonomi er solid, sier Kristiansen.

Konkursøkningen vært størst i Nordland og Hedmark, med en økning på henholdsvis 52,7 og 41,9 prosent så langt i år. Størst konkursnedgang har Vest-Agder og Telemark med henholdsvis 44,8 prosent og 28,1 prosent færre konkurser.

Statistikken gjelder alle foretaksformer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.