Experian: Over 5000 selskaper konkurs i 2018

experian

Konkursåret endte dystert med en oppgang i antall konkurser på hele 10,6 prosent. Det viser tall fra analyseselskapet Experian. Imidlertid avsluttet året med positive signaler ettersom antall konkurser falt i både november og desember.

– Fjoråret var tøft for de over 5000 bedriftene som måtte ta den tunge veien til skifteretten. Det er også et paradoks at konkursøkningen har vært såpass høy, ettersom norsk økonomi har vært solid. Derfor er det gledelig at konkurstallene peker nedover i november og desember. Vi understreker imidlertid at det er tidlig å konkludere om den negative trenden er snudd, sier salgsdirektør Per Ivar Kristiansen i Experian Norge.

Totalt gikk 5017 selskaper konkurs i 2018, en økning på 10,6 prosent. I desember gikk 367 selskaper konkurs. Det er en nedgang på 2,1 prosent sammenlignet samme periode i 2017. I november falt antall konkurser med 3,3 prosent.

Dystert år i varehandelen
En av sektorene som hadde det tøffest i fjor var varehandelen. Her gikk 1042 selskaper konkurs, en økning på 22,7 prosent sammenliknet med 2017.

– Vi får stadig rapporter om at det er tøffe tider i handelsnæringen. Netthandelen spiser markedsandeler og bidrar til at prisene settes under press. Det betyr vanskelige tider også fremover, og vi ser nok ingen snarlig bedring i denne sektoren, sier Kristiansen.

Økningen i antall konkurser i 2018 har vært størst i fylkene Buskerud og Aust-Agder med henholdsvis 33,2 og 28,8 prosent. Deretter følger fylkene Sogn og Fjordane og Akershus.

Statistikken gjelder alle foretaksformer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.