Dette er vinterens mest etterspurte reisemål

apollo

Mens kuldegradene sniker seg inn, sikrer stadig flere av oss seg utenlandsferien. Strandparadis, eksotiske opplevelser og spennende kulturer er det vi ønsker oss mest i vinter – og dette er stedene flest av oss reiser til!

Vinterkulda sniker seg innpå og mørket legger seg stadig tidligere. Derfor er det kanskje ikke så overraskende at 7 av 10 i Apollos reiseråd oppgir sol og bad som hovedgrunn til å reise vekk på vinterhalvåret, eller at smellvakre strandparadis vokser i rekordfart. Hvem vil vel ikke bytte ut våte sokker med bare føtter i silkemyk sand – eller hverdagsstress mot uforglemmelige eventyr?

– En av vinterens tydeligste trender er økt eventyrlyst, og den største etterspørselen ser vi etter eksotiske reisemål som byr på både flotte strender og unike opplevelser. I tillegg unner vi oss det lille ekstra. Vi reiser både lengre unna og bor bedre, sier Tonje Løkaas Fossum, Markedssjef i Apollo.

Lever litt mer – særlig østover
Reisemålet som øker mest i etterspørsel i vinter er Thailand. Hos Apollo er salget av reiser dit over doblet sammenliknet med fjoråret, og 5 av 10 reiser til Krabi og Bangkok er allerede solgt. Også Bali, Goa, Sri Lanka og Vietnam vokser i popularitet.

– Vi trekkes i større grad mot mer autentiske områder og opplevelser. Eksempelvis reiser vi hjem igjen med like solide kokketriks som bikiniskiller, og bytter ut flere av stranddagene med friluftsaktiviteter. Hvor mye frister det ikke å padle kajakk gjennom jungelen, bade i fossefall eller sveve over rismarker? smiler hun.

Også ørkeneventyr står på nordmenns vintermeny i år. Til nykommeren Doha er salget tredoblet sammenliknet med samme tid i fjor, og de eventyrlige Emiratene fortsetter å nå nye høyder.

– Det er først og fremst de mindre emiratene som vokser i popularitet. Aktive reisende har lagt sin elsk på Ras al Khaimah, som byr på utendørs adrenalinrush i form av både terrengsykling, klatring, dykking og verdens lengste zipline. Abu Dhabi vokser frem som et kulturmekka og flere og flere oppdager det lille strandemiratet Ajman, sier markedssjefen.

Cruise-, og strandfeber
I tillegg til tradisjonelle pakkereiser tilbyr Apollo fleksible pakkeløsninger med rutefly – både til storbyer, strender og spennende destinasjoner verden over. For disse pakkene er det spesielt to ting som utpeker seg som tydelige reisetrender i vinter: cruise og drømmestrender.

– Vi merker definitivt en økende cruisefeber i landet. Hos oss er salget av cruisereiser opp over 60 prosent sammenliknet med i fjor, og det er først og fremst karibiske strandparadis vi lokkes til, forteller Tonje.

Stadig flere av oss bytter også ut vinterkulda mot tropiske opplevelser. Apollo melder om en salgsøkning på 20 prosent til såkalte «eksotiske strandparadis» og på toppen av listen skinner Mexico i all sin fargeprakt.

– Mexico er virkelig i vinden i år. I fjor lå reisemålet på fjerdeplass, men i år har en nesten dobling i salget ført til at reisemålet danker ut tidligere storfavoritter som Maldivene og Mauritius! Hit flyr majoriteten til Cancun og legger så ferden videre til reisemål som bohemske Tulum, bilfrie Isla Mujeres og dykkerparadiset Cozumel, forteller markedssjefen.

Storfavoritter gjennom nye øyne
Men økt eventyrlyst betyr ikke bare at vi får nye stempler i passet. Kanariøyene er fortsatt vinterens mest populære reisemål, og foreløpig også de best solgte. Gran Canaria holder på førsteplassen, men det er Fuerteventura som øker mest – med 12 prosent sammenliknet med fjoråret.

– Vi har rett og slett fått øynene mer opp for øyenes unike karakterer. Eksempelvis utmerker Fuerteventura seg i år som familiefavoritten mye takket være de langstrakte strendene, det store aktivitetstilbudet og Europas største sportsanlegg Playitas, mens Lanzarote trender blant de mer kravstore reisende, sier hun.

Også på Gran Canaria lokker øyas mer glamorøse sider til seg nye målgrupper. Trendy feriebyer som eksklusive Meloneras og idylliske Puerto de Mogán vokser, samtidig som storfavoritten utmerker seg blant fottur-, og andre friluftsentusiaster grunnet sin majestetiske natur.

– Vi reiser med andre ord ikke bare til nye steder i vinter, men også på andre måter. Vi graver litt dypere, kommer tettere på den lokale kulturen og utvider horisontene våre, forklarer Tonje.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.