Dette er stjernene som skal kjempe med flagget på brystet i TV 2s «Landskampen»

tv2

De fremste av norske og svenske vinteridrettshelter utfordrer hverandre til kamp i TV 2s nye konkurransereality, «Landskampen».

Rivaliseringen mellom Norge og Sverige tas til nye høyder når det norske laget, bestående av vinterheltene Petter Northug, Therese Johaug, Emil Iversen og Tiril Eckhoff barker sammen med de svenske langrennsstjernene Charlotte Kalla og Calle Halfvarsson og skiskytter-essene Sebastian Samuelsson og Hanna Öberg.

Vi kjenner dem alle fra vinteridrettene langrenn og skiskyting. I disse dager er de åtte vinterheltene i gang med intense og fysisk krevende øvelser under helt andre forhold enn de er vant til, nemlig i sommerlige omgivelser på den greske øya Rhodos. Begge lags utøvere har skyhøye konkurranseinstinkt, men hvordan klarer de seg når de må prestere som en enhet? Kan Petter Northug gripe denne siste muligheten til å knuse svenskene? Svarene får du når noen av verdens største skistjerner sliper stridsøksa i «Landskampen» på TV 2, under ledelse av programleder Øyvind Mund.

– Etter mitt syn er dette det sterkeste heatet med aktive idrettsutøvere i et konkurransedrevet realityprogram på tv. Vi er utrolig godt fornøyde og glade for at nettopp disse åtte utøverne har takket ja til å kjempe med flagget på brystet i «Landskampen» på TV 2. Rapportene fra opptakene i Hellas tyder på at dette blir en knalltøff batalje, og vi gleder oss til å vise resultatet til tv-seere i begge land, sier TV 2s programredaktør Jarle Nakken.

Programserien byr på lagkonkurranser og individuelle dueller, og her vil vi selvfølgelig få klassiske og beintøffe dueller mellom både Petter Northug og Calle Halfvarsson, og mellom Charlotte Kalla og Therese Johaug.

«Landskampen» gir også seerne anledning til å bli bedre kjent med idrettsheltene når vi følger dem også utenom konkurransene, blant annet når begge lag samles til middag med gode samtaler om aktuelle temaer fra utøvernes karrierer. Og vi vil garantert få noen uforglemmelige tv-øyeblikk når laget som vinner den daglige lagkonkurransen hver kveld får muligheten til å gi taperlaget en uortodoks straff.

Dette er Norges lag:

Petter Northug (33): Tidligere langrennsløper med en merittliste bestående av blant annet to gull, ett sølv og én bronse fra olympiske leker, samt 13 gull og tre sølv i VM-sammenheng. Har i tillegg to sammenlagtseiere i verdenscupen.

Therese Johaug (30): Aktiv langrennsløper med blant annet ett gull, ett sølv og én bronse i OL-sammenheng. I tillegg 10 gull, to sølv og tre bronse fra VM, samt vinner av verdenscupen sammenlagt to ganger.

Emil Iversen (27): Aktiv langrennsløper med blant annet to ferske gullmedaljer fra årets ski-VM i Seefeld.

Tiril Eckhoff (28): Aktiv skiskytter som blant annet har ett gull, ett sølv og tre bronse fra OL. Hun er også verdensmester fire ganger, og har i tillegg ett sølv og to bronsemedaljer fra VM.

Her er Sveriges lag:

Calle Halfvarsson (30): Aktiv langrennsløper med blant annet to sølv og én bronse fra verdensmesterskap på ski.

Charlotte Kalla (31): Aktiv langrennsløper som har vunnet blant annet tre gull og seks sølv i OL. Hun er også blitt verdensmester tre ganger, og har seks VM-sølv og fire VM-bronse.

Sebastian Samuelsson (22): Aktiv skiskytter med gull- og sølvmedalje fra vinter-OL i Pyeongchang i 2018.

Hanna Öberg (23): Aktiv skiskytter med gull og sølv fra OL i 2018, samt ett gull i årets VM på hjemmebane i Östersund.

Det er foreløpig ikke klart når «Landskampen» skal sendes på TV 2.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.