Dette er årets mest sette YouTube-videoer i Norge

youtube norge

Vi jodlet, danset BlimE-dansen og kranglet om et lydklipp. Men mest av alt så vi på Sommerkroppen til Mads Hansen. En eks-fotballspilleren fra Drammen har trollbundet det norske YouTube-publikummet med bar overkropp og kritthvite tenner i videoen som gikk sin seiersgang i sommer. Hansen troner på toppen av årets liste over de mest sette YouTube-musikkvideoene i 2018.

– Mads Hansen er større en Maroon 5, Ariana Grande, Bruno Mars og Kanye West. Det er svært imponerende, spesielt når man husker på at han har lovet at dette blir hans første og siste singel, sier Helle Skjervold, pressesjef i Google Norge.

BlimE-dansen på topp
I tillegg til klassiske musikkvideoer, har vi også laget en oversikt over annet innhold som har slått an på YouTube i år. Her utmerker NRK Supers vennskapskampanje BlimE seg, både med instruksjonsvideoen til den virale dansen og årets BlimE-låt er inne på topplisten.

– Vi har selv forsøke å lære oss denne dansen og har sett videoen ganske mange ganger, for det var ikke lett. All honnør til NRK Super for å sette inkludering på dagsorden med sang og dans på en måte som virkelig har slått an digitalt, sier Skjervold i Google Norge.

Årets YouTube-toppliste er også en mulighet til å se tilbake på det som virkelig har vært de store snakkisene gjennom 2018. I februar var det OL, og på tredjeplass finner vi Nicolay Ramms Peyngchang-sang med det norske ski-landslaget. Omtrent samtidig ble superstjernene Kylie Jenner og Travis Scott foreldre, og deres hyllest til datteren har smeltet mange på YouTube i år.

Yanny… eller?
I mai gikk internett av hengslene over et lydklipp, og det brøt ut heftig diskusjon om klippet egentlig sa Yanny eller Laurel (vi hører LAUREL). Et forsøk på å forklare dette lydmysteriet ved hjelp av forskning har dermed funnet sin plass på årets toppliste. Og, vi nordmenn har selvsagt også latt oss sjarmere av den virale jodlevideoen – som sendte det ti år gamle sangtalentet Mason Ramsey fra konsert på den lokale Walmart-butikken til global berømmelse.

De mest sette musikkvideoene på YouTube i 2018:

Mads Hansen – Sommerkroppen
Maroon 5 – Girls Like You ft. Cardi B
Drake – God’s Plan
Ariana Grande – no tears left to cry
Childish Gambino – This Is America (Official Video)
Bruno Mars – Finesse (Remix) [Feat. Cardi B] [Official Video]
Clean Bandit – Solo feat. Demi Lovato [Official Video]
Dua Lipa – IDGAF (Official Music Video)
XXXTENTACION – SAD!
Kanye West & Lil Pump ft. Adele Givens – «I Love It» (Official Music Video)

De mest sette videoene på YouTube i 2018:

BlimE-dansen 2018 – BlimE – Freddy Kalas / NRK Super
Walmart yodeling kid / Sonell Official
PYEONGCHANGNAM STYLE (평창남 스타일) / NRK Sport
Blir knocka mange ganger (Offisiell Musikkvideo) / Daniel Simen
TEENS REACT TO CRAZY NORWAY HIGH SCHOOL GRADUATION PARTIES (Russefeiring) / FBE
To Our Daughter / Kylie Jenner
Courtney Hadwin: 13-Year-Old Golden Buzzer Winning Performance – America’s Got Talent 2018 / America’s Got Talent
Do You Hear «Yanny» or «Laurel»? (SOLVED with SCIENCE) / AsapSCIENCE
Trangt om plassen i «Ex on the beach»-senga / Se og Hør Norge
Freddy Kalas – BlimE (NRK Super 2018) / NRK Super

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.