Det blir helnorsk «Allsang på Grensen» i sommer

tv2

«Allsang på Grensen» skal hylle norske artister og norsk musikk gjennom sommeren. Samtidig flyttes arrangementet til toppen av Fredriksten Festning i Halden, hvor sangglade familier blir årets publikum.

– Dette blir den første helnorske sesongen, og hele den norske musikkbransjen er invitert til å være med oss gjennom sommeren, forteller programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

«Allsang på Grensen» flytter noen hundre meter fra der det er blitt spilt inn de siste årene. Fra toppen av festningen lages en intim arena hvor store norske artister skal fremføre allsang-klassikere hver torsdag på TV 2 gjennom sommeren.

– Å samle flere tusen mennesker i sommer skjønte vi tidlig at ville bli umulig, så derfor har det blitt jobbet lenge med alternative planer. Å samle et utvalg sangglade familier som sitter i trygg avstand fra hverandre kommer til å gi programmet en herlig allsang-følelse, forteller Haldorsen. 

Gjennomføringen av årets «Allsang på Grensen» er godkjent av kommuneoverlegen i Halden.

– Familier som bor i samme husstand kan som kjent sitte tett sammen. Derfor skal vi plassere flere familier i god avstand til hverandre i området foran scenen. Slik får vi en trygg gjennomføring som tar hensyn til alle smittervern-reglene. Kommuneoverlegen i Halden har også godkjent denne løsningen, forteller Trond Lie fra Eventyrlie som er lokal arrangør.

Programleder Katrine Moholt får med seg Stian «Staysman» Thorbjørnsen som fast makker gjennom sommerens innspillinger i Halden. Det skal tilsammen spilles inn syv programmer, og premiere på TV 2 og TV 2 Sumo er torsdag 25. juni kl. 20.00.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.