Cisco og Telenor utvider samarbeid om nettsky, sikkerhet og 5G

telenor

Cisco og Telenor-sjefene Chuck Robbins og Sigve Brekke møttes i går for å signere felles avtale om å ytterligere styrke selskapenes strategiske samarbeid.

Sammen skal Cisco og Telenor utvide sin felles innovasjon på områder som cybersecurity, skyteknologi og løsninger for digitale arbeidsmiljø. De skal også utforske løsninger for åpne virtuelle radioaksessnett (Open vRAN) for 5G.

– Cisco er fokusert på å innovere for å hjelpe våre kunder utvikle sine nettverk til å bli mer fleksible og programmerbare nå som 5G er på vei, og milliarder av oppkoblinger vil bli muliggjort. Telenor deler vår visjon for den digitale fremtiden, og vi ser frem til å fortsette å levere på vår felles satsning til fordel for våre kunder, sier Chuck Robbins, styreleder og administrerende direktør for Cisco. 

– Vi står midt oppe i en modernisering av Telenor, og forbereder både oss selv og våre kunder for kontinuerlig digitalisering i tiden fremover. Som del av dette er vi glade for å styrke samarbeidet med en viktig teknologipartner som Cisco. Vi vil blant annet se på løsninger innen cybersikkerhet, skyteknologi og åpne virtuelle radioaksessnett for 5G. Vi jobber allerede tett sammen på en rekke innovative prosjekter og ser frem til et enda tettere samarbeid innen noen av områdene som betyr mest for våre kunder; rask, pålitelig, effektiv og sikker konnektivitet, sier Sigve Brekke, konsernsjef for Telenor.   

Samarbeidet skal styres av en komité ledet av Ruza Sabanovic, konserndirektør for Teknologi i Telenor og Jonathan Davidson, SVP, General Manager, Service Provider Business for Cisco, som skal sikre at selskapene sammen leverer resultater på felles mål i prosjektet.

I tidlig 2018 inngikk Cisco og Telenor et strategisk samarbeid om digital transformasjon, og har siden jobbet sammen om å gi Telenors kunder enda bedre digitale brukeropplevelser gjennom forbedret dataanalyse, Tingenes Internett (IoT), smarte byer og sikkerhetsløsninger.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.