Biltema støtter kreftforskning

tog

Biltema Foundation fortsetter sitt engasjement for å bekjempe kreft ved å støtte utviklingen av den nyeste teknologien innen kreftbehandling.

Biltema Foundation fortsetter støtten til utviklingen av FLASH-terapi, en teknikk som gjør det mulig å behandle kreftformer som ellers krever kirurgi.

FLASH-terapi bruker høye doser stråling for å eliminere svulster uten å etterlate spor. Ingen cellegift er nødvendig, noe som gjør det til en mer skånsom behandlingsmetode for pasientene.

Forskningen utføres ved Lausanne universitetssykehus sammen med CERN (CERN er verdens største partikkelfysikklaboratorium, beliggende i Genève) som utvikler teknologien. Biltema Foundation støtter som eneste finansiør forskningen rundt FLASH-terapi i Lausanne. Siden starten i 2016 har Biltema Foundation donert 425 millioner SEK. Prosjektet ledes både operasjonelt og vitenskapelig i samarbeid med ISREC Foundation.

– Biltema Foundation er stolt over å støtte forskningen rundt FLASH-terapi, som vi tror vil ha en stor positiv innvirkning på pasientene. Vi er fast bestemt på å finne løsninger for å forbedre livet til de som rammes av kreft», sier Adelina Voci, talsperson for Biltema Foundation.

Det bygges nå en maskin som vil revolusjonere måten vi ser på kreftbehandling. Prosjektet har en tidsplan fra september 2021 til 2025, inkludert kliniske tester og behandling av pasienter, teknisk design, bygging av infrastruktur, samarbeid med industripartner, konstruksjon og montering av prototypen samt godkjenning av sveitsiske helsemyndigheter.

Biltema Foundation har tidligere støttet utviklingen av ny behandlingsteknologi for hudkreft og ser nå frem til å fortsette sin kamp mot kreft ved å støtte FLASH-terapi.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.