Bendik Kajander skal ha konsert på Dama Di: Eksklusivt intervju!

bendik kajander

Norges nye musikk-stjerne heter Bendik Kajander og er fra Nordland, nærmere bestemt Lofoten. Han synger på nordlands-dialekt men er likevel populær over hele landet.

Kajander har vært på Øyafestivalen, Parken, VG-lista, spilles på radio og er på turne. Den 9. mars er Kajander i Bodø for en konsert på Dama Di. Bodøposten.no har fått et eksklusivt intervju med multi-talentet Kajander.

Du er en nordlending fra Ørsnes, hvordan var det å vokse opp i Lofoten?

– Jeg vokste opp på en gård! Uten dyr vel og merke. Det var alltid trygt og rolig, og jeg husker jeg var sjalu på alle de som bodde i «byen» (Kabelvåg) og kunne kjøpe godis etter skoletid. Jeg måtte jo alltid ta skolebussen hjem. Og det var alltid en gitar i hvert hjørne av huset. Jeg var ganske urolig som barn, og gitaren og musikk var alltid en fin måte å få kanalisert energien.

En av musikkvideoene dine ser litt «nordlandsk» ut? Er den tatt i Lofoten?

– Det var den første videoen jeg laget i samarbeid med Universal, og den ble filmet i Lofoten ja! Litt rundt om kring. Det var helt sykt kaldt.

Hvor henter du inspirasjon til tekstene dine?

– Ofte fra mine egne tanker og opplevelser. E du den du vil vær kommer for eksempel fra en periode i livet mitt da det spørsmålet var veldig aktuelt og det gikk opp for meg at jeg måtte gjøre noen endringer. Kjærlighet er ofte en kilde til inspirasjon.

Hvilke artister inspirerer deg?

– Da jeg først begynte å skrive og produsere musikk var jeg veldig opptatt av artister som jeg likte produksjonene til. Nå har jeg en periode jeg er opptatt av tekst og formidling og hører mye på Oscar Linnros. Og digger en artist som heter Miguel!

Øyafestivalen, VG-lista, radio og turne. Hva blir det neste?

– Alle disse hendelsene har vært veldig morsomme å få oppleve! Men jeg ser frem til å ta meg tid til å utvikle meg når det kommer til å skrive og presentere musikken min!

Et spørsmål noen fans kanskje lurer på. Har du en kjæreste?

– Godt spørsmål.

Kommer det nye singler i 2018?

– Ja! Og til og med en EP nå i vår!

Du skal snart ha konsert i Bodø, gleder du deg?

– Det var helt fantastisk spille på parkenfestivalen i fjor sommer. Jeg gleder meg skikkelig til å komme til Bodø igjen!!!

Har du vært i Bodø før? Hva synes du om byen?

– Jeg har vært i Bodø flere ganger gjennom oppvekst og i senere tid. Jeg har mange nære venner fra Bodø og føler meg veldig hjemme i byen!

Her er videoen med Bendik Kajander som ble tatt opp i Lofoten:

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.