ABB støtter mangfold i arbeidslivet: Blir ODA partner

forfatter

ABB går inn som platinumpartner i ODA, Nordens ledende nettverk for kvinner i teknologi. ODA er en non-profitt-organisasjon og arbeider for å øke kvinneandelen i teknologibedrifter.

– Vi setter stor pris på å bli platinumpartner og derved styrke ODAs innsats for mangfold og inkludering i næringslivet. Nettverket jobber for de samme mål som vi i ABB, for kjønnsbalanse blant våre ingeniører og ledelsen, sier Per Erik Holsten, administrerende direktør for ABB i Norge.

Med dagens endringstakt anslår ODA at det vil ta over 150 år å utjevne kjønnsgapet hos teknologibedrifter i Norge. For å sette fart på utviklingen har nettverket som mål at kvinneandelen i norske IT-bedrifter skal øke til 40 prosent i 2025.

– Vi er allerede gode på mangfold og inkludering, med over 40 nasjonaliteter ved ABB i Norge, sier Holsten. – Samtidig har vi mye å gå på for å oppnå kjønnsbalanse. Vi har flere initiativ som skal forbedre situasjonen, og håper partnerskapet med ODA også vil bidra til dette.

ODAs visjon er å gi kvinner i teknologibedrifter muligheten for å lede endringen mot kjønnsbalanse. Nettverket har over 8000 medlemmer som spenner over 500 selskaper i ulike næringer, med aktiviteter i Bergen, Innlandet, Oslo og Trondheim.

– Vi i ODA er veldig glade for å få ABB med på laget! Det er flott at en stor aktør som ABB ønsker å øke fokuset på kjønnsbalanse, som en viktig del av arbeidet for større mangfold innen tech, sier partneransvarlig Gøril Rønning. – Vi i ODA ser fram til et givende samarbeid med tydelige målsetninger, stort engasjement og gode resultater.

Kvinneandel og mangfold er et globalt angeliggende, som også er anerkjent i FNs tusenårsmål. I en tid der digital omstilling og teknologi gir uante muligheter for å løse noen av vår tids største utfordringer, er mangfold helt essensielt for samfunnets utvikling.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.