forfatter

ABB støtter mangfold i arbeidslivet: Blir ODA partner

ABB går inn som platinumpartner i ODA, Nordens ledende nettverk for kvinner i teknologi. ODA er en non-profitt-organisasjon og arbeider for å øke kvinneandelen i teknologibedrifter. – Vi setter stor pris på... Les mer »
abb

ABB med leveranse til verdens mest avanserte, isgående gasstankflåte

ABB i Norge har vært sentral i leveransen av banebrytende kraft- og fremdriftsteknologi til 15 tankskip. Skipene skal frakte LNG fra Jamalhalvøya i Sibir til Asia og Europa året rundt, og er... Les mer »
olje gass

Banebrytende ABB-teknologi forbedrer drift av Draugen

ABB og operatør OKEA samarbeider om verdens første høykvalitetsdatastrømming i sanntid fra et slikt anlegg, et viktig bidrag for optimalisering. Draugen ble satt i drift i 1993 og produserer rundt 20 000 fat... Les mer »
abb

ABB leverer kraftforsyningen til Europas største batterifabrikk i Sverige

Northvolts nye gigafabrikk for litium-ion-batterier i Skellefteå i Sverige får pålitelig kraftinfrastruktur. Det pålitelige og effektive kraftdistribusjonsnettet er en viktig byggestein i utformingen av en av Europas største og mest avanserte litium-ion-batterifabrikker,... Les mer »
abb

ABBs smartsensorer kan løse et av industriens største problem

I dag driver motorer og pumper vitale industrielle applikasjoner. Likevel er det ofte vanskelig å vurdere tilstanden til motorene. Smarte sensorer gjør det mulig å være mer effektive og produktive enn før... Les mer »
abb

ABB Formula E girer opp for sjette sesong

Denne ukens pre-sesongtesting av de avanserte, elektriske racerbilene finner sted i Valencia, Spania, og markerer åpningen av den sjette sesongen med ABB FIA Formel E Championship. I sitt tredje år som tittelpartner... Les mer »
abb

50 år siden jærbuenes banebrytende oppfinnelse av lakkeringsroboten

Lakkeringsroboten er tydeligvis en norsk oppfinnelse. ABB har fortsatt et blomstrende innovasjonsmiljø for roboter i verdensklasse på Bryne. Året var 1969. Mens verdens øyne var rettet mot den første månelandingen, var en... Les mer »
abb

Circle K styrker elbil-satsing med flere lynladere fra ABB

Lynladerne kutter ladetiden for elbiler med inntil to tredeler sammenlignet med konvensjonelle hurtigladere. Circle K satser stort på å kunne tilby hurtiglading av elbiler på sine energistasjoner. I løpet av høsten vil... Les mer »
abb

Norsk kystvaktskip først til Nordpolen med ABBs Azipod fremdriftssystem

KV Svalbard ble første fartøy til Nordpolen drevet med Azipod under en internasjonal miljøekspedisjon. Med sine ytelser under de meste krevende isforhold har Azipod-fremdrift blitt en industristandard for isgående fartøy og muliggjør... Les mer »
abb

Norske havner kutter miljøutslipp med land-kraft fra ABB

Nye anlegg for landstrøm til skip i norske havner kan gi CO2-kutt på nærmere 15 000 tonn årlig. Supplybåter kan nå i skru av dieselgeneratorene og koble seg til landstrøm ved NorSea... Les mer »