Alt er på spill i «Enter e-sport» på NRK

playstation

Penger, press og pokaler. Det er dette e-sport handler om. Bli med på innsiden av sporten som vokser raskest i hele verden, når dokumentarserien «Enter e-sport» utforsker denne delen gaming-universet.

I serien «Enter e-sport» møter vi dem som satser alt på en fremtid innen e-sport, også kjent som profesjonell gaming. De er en del av en bransje i en rivende utvikling. Bare i Norge har antallet utøvere som er med i organiserte konkurranser innen e-sport vokst til rundt 12 000 utøvere. Det konkurreres i all slags dataspill, fra FIFA, Dota 2 og League of Legends til Fortnite, PUGB og Counterstrike.

Selv om sporten vokser raskt i omfang, omtales e-sport sjeldent i tradisjonelle medier. De få overskriftene som dukker opp handler om tenåringer som vinner millionpremier, eller kjendisinvestorer som satser store pengesummer på det de mener er fremtidens neste store kulturelle arena. Men hva er den egentlige fortellingen om norsk e-sport og hva som skal til for å lykkes?

I «Enter e-sport» opplever vi bransjens fest og hverdag gjennom fem ulike personer. Disse menneskene er spillere, managere og klubbeiere, både på bunnen og toppen av hierarkiet. I tillegg medvirker et knippe eksperter fra gamingbransjen, som samlet bidrar til å gi et ærlig blikk på det de er en del av.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.