Rekordstøtte fra Pantelotteriet til hjelpearbeidet

røde kors

Aldri har panten bidratt så mye til Røde Kors’ arbeid for mennesker som trenger hjelp. Høyt salg av drikkevarer og høyere pant på bokser og flasker gjorde at Pantelotteriet til Røde Kors satte ny rekord i sommer.

I juli ble det satset pant for hele 18 millioner kroner, 4 millioner mer enn i juli i fjor. Det er det høyeste summen i én måned noensinne.

Stathelle og Larvik på topp
Butikken hvor størst andel av panten brukes i Pantelotteriet er Meny Brotorvet, Stathelle. Her brukes 25,82 prosent av all pant som innsats i lotteriet. Butikken med høyest omsetning i lotteriet ble likevel Meny Helgeroa, Larvik, hvor det i juli ble satset pant for hele 63 435 kroner.

Les også:  Tre av fire kan rammes av elsykkelbrann innendørs

I juli ble det trykket på Røde Kors-knappen 1 087 799 ganger, og det ble utbetalt premier for til sammen 6,1 millioner kroner. Det inkluderer en pantemillionær, som vant på Meny Farmandstredet i Tønsberg i midten av måneden.

Viktig for hjelpearbeidet
I fjor bidro Pantelotteriet med 50 millioner kroner til Røde Kors. Halvparten av dette gikk til de lokale Røde Kors-lagene.

– Jeg vil takke alle som støtter Røde Kors gjennom Pantelotteriet. Det er utrolig viktig for det frivillige hjelpearbeidet vårt, spesielt for lokalforeningene over hele landet, sier Robert Mood, president i Røde Kors. 
– Denne avgjørende, lokale og frivillige innsatsen har vi sett blant annet i Tamokdalen i Troms, med Viking Sky-aksjonen i Møre og Romsdal og nå sist i Jølster i Sogn og Fjordane, sier Mood.

Les også:  Tre av fire kan rammes av elsykkelbrann innendørs

Til sammen har 73 personer blitt millionærer i lotteriet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.