4 millioner i støtte til lokale prosjekter i Meløy

Foto: Janter

På sitt siste ordinære møte før omstillingsprogrammet avsluttes, har omstillingsstyret bevilget 4 millioner kroner i støtte til ulike prosjekter i Meløy.

Med disse vedtakene har omstillingsstyret brukt 100 millioner kroner siden oppstarten for seks år siden til å omstille næringsliv og kommune gjennom en rekke tiltak og prosjekter, opplyser Meløy kommune.

Her er prosjektene:

Fore Båt- og Motorservice er innvilget et investeringstilskudd på 1 million kroner til ny båthall og verkstedbygg i Reipå havn. Utbetaling av tilskuddet forutsetter at prosjektet er fullfinansiert senest 1. juli 2019.
Paraweather AS er innvilget et tilskudd inntil 150 000 kroner til å utvikle en prototype av sitt egenutviklede teltkonsept.
Prosjektet ”Meløy, tett på” er innvilget 500 000 kroner i tilskudd til å gjennomføre hovedprosjektets i to år til.
EnSpire Norge AS er innvilget inntil 150 000 kroner i forprosjektmidler til å etablere en nasjonal skolekjede.
Treningssenteret Meløy sol & trening AS er innvilget et investeringstilskudd på inntil 100 000 kroner til nye lokaler.
Ækte AS er innvilget et investeringstilskudd på inntil 100 000 kroner. Selskapet driver produksjon av næringsmidler på Meløya og skal flytte og utvide virksomheten i nye lokaler.
Sørensens Sønner AS er innvilget et tilskudd på inntil 100 000 kroner til et forprosjekt for å utvikle Nordlandsbrygga.
Engen Gård Da er innvilget et tilskudd på 100 000 kroner til å utbedre låve og kaiområde i Engen, like ved Svartisen.

I tillegg er Moro Kystfiske AS innvilget et lån på 750 000 til kjøp av fiskebåt. Magny AS er innvilget 580 000 kroner i lån til kjøp av NVG-sild og makrellkvote, og Mikkelborg Havfiske er innvilget et lån på 500 000 kroner til kjøp av fiskebåt med kvoter. De tre lånene er innvilget forutsatt vedtak i kommunestyret om at låneordningen til fiskerifartøy og fiskekvoter blir videreført i 2019. Dette avgjøres i kommunestyrets møte 6. desember.

Meløy Utvikling KF ble etablert i 2013 for å administrere omstillingsprogrammet. 31. desember i år avvikles programmet og Meløy Utvikling KF går over til ordinært arbeid rettet mot næringsutvikling. 13. desember skal kommunestyret behandle Strategisk næringsplan. Den vil være retningsgivende for arbeidet med næringsutvikling i årene framover.

Foto: Janter

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.