Bruker FN-dagen til å hjelpe andre barn

natur sommer barn

Over hele Norge markerer barn i dag FN-dagen ved å lære om solidaritet, FNs bærekraftsmål og at det går an å bidra til en bedre verden. Mange deltar i solidaritetsaksjoner til inntekt for FORUTs prosjekter for barn i andre land.

24. oktober er FN-dagen, hvor målet er å gjøre folk oppmerksom på FNs mål og prestasjoner. Nå handler det spesielt om FNs bærekraftsmål, som er en felles plan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen år 2030. Dette er også en dag for å hedre veteranene som har tjenestegjort for FN og jobbet for fred i konfliktfylte områder.

Massemønstring
Svært mange av de 1230 barnehagene og 121 skolene som i høst er med på FORUT Barneaksjonen og FORUT Skoleløpet har hatt aktiviteter i dag for å markere FN-dagen. For eksempel Vindingstad Skole hvor det ble løpt mange kilometer til inntekt for å hjelpe fattige og undertrykte kvinner og barn i Asia og Afrika. Skoleløpet har i år tema “Skole for alle” der barna blir kjent med 11 år gamle Zainab fra Sierra Leone.

– Vi har lært om Zainab og det er kjempegøy å være med å løpe. Da kan vi hjelpe barn som ikke går på skole, sier Leon og Amund i femteklasse på Vindingstad skole.

I høst lærer også mange barnehagebarn om demokrati, solidaritet, toleranse, kulturforskjeller og fordeling av verdens ressurser gjennom FORUT Barneaksjonen. Barna lærer om fem år gamle Sivatas fra Sri Lanka og at selv om forutsetningene er forskjellige, er vi i grunn ganske like. Det temaet passer jo ekstra bra å ta opp på FN-dagen.

– Rørt av innsatsen
– Vi er utrolig takknemlige, stolte og ikke minst rørt av innsatsen som legges ned i landets skoler og barnehager. Hele 80.000 barn er i år med på de pedagogiske kampanjene til FORUT og det er virkelig flott å se hvordan det engasjerer barna å lære om hvordan barn i andre deler av verden har det, sier Morten Lønstad, generalsekretær i FORUT.

Pengene som blir samlet inn blir brukt til FORUTs prosjekter i Nepal, India, Sri Lanka, Sierra Leone, Malawi og Zambia. For eksempel bygger FORUT skoler, helsestasjoner, brønner og hus for gjenbosetting av flyktninger. FORUT driver også flere krisetelefoner og krisesentre for barn som er utsatt for omsorgssvikt og overgrep.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.