1000 Stories – en unik Zinfandel lagret på bourbonfat

1000 stories

Med 1000 Stories Bourbon Barrel Aged Zinfandel har vinmaker Bob Blue gått nye veier. Som for de aller fleste Zinfandelviner starter lagringen i franske og amerikanske eikefat. Men så endrer Bob alt: han velger bourbonfat for å fullføre lagringsprosessen. Det gir en ny og unik smaksopplevelse.

1000 Stories lages i små, unike produksjonsserier hvor Bob velger nøye ut hvilke vinmarker, druer og eikefat som benyttes til hver serie. Hver lille produksjon er en mulighet for nye oppdagelser, og fordi Bob vet at en balansert vin bare kan komme fra en forsiktig tilnærming til de intenst smakfulle fatene, begynner han lagringen i tradisjonelle franske og amerikanske eikefat før overgangen til bourbonfatene.

– Da jeg startet som vinmaker for mange år siden var det nesten umulig å få tak i franske eikefat til vinlagring, og amerikanske eikefat var til whisky, ikke vin. Men vi trengte fortsatt fat for å lagre vin, så vi kjøpte nye og brukte bourbonfat. I dag er franske og amerikanske eikefat lett tilgjengelig, så det at vi lagrer 1000 Stories på bourbonfat er en hyllest til den gamle metoden. I stedet for å nøytralisere de unike smaksnotatene fra et bourbonfat, bruker vi dem til å forbedre vinens kompleksitet, sier Bob Blue.

Bob henter druer fra utvalgte vingårder i California, og velger de mest uttrykksfulle parsellene. Mendocino hylles for sine Zinfandel-druer, så Bob anser Zinfandel fra Mendocino som en viktig del av blenden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.