Volkswagen ble Norges mest kjøpte bilmerke for tiende året på rad

volkswagen

Volkswagen har vært Norges mest kjøpte bilmerke hvert år siden 2010. Samlet sett ble 2019 et svært godt år for Volkswagen i Norge med 18 949 registrerte biler av et totalmarked på 142 381 personbiler.

– Takket være en fantastisk laginnsats fra en svært dyktig forhandlerorganisasjon ble 2019 nok et suksessår for oss i Volkswagen. 2020 vil bli et viktig år for oss hvor vi skal lansere flere attraktive modeller, ikke minst ID.3 1ST, sier Volkswagen-direktør Harald Edvardsen-Eibak.

– Det er både forventet og gledelig at elbilandelen i Norge vokser så raskt som den gjør. Vi hadde en formidabel etterspørsel etter både e-up! og e-Golf i 2019, med solide ordrebøker inn i 2020.

Volkswagen skal lansere ID.-familien, en serie med nullutslippsmodeller, basert på en helt ny og fremtidstilpasset arkitektur. Volkswagen ID.-modellene skal bidra til at vi ligger helt i front når det kommer til elektrisk mobilitet, sier Edvardsen-Eibak.

Volkswagen ble største merke innen bensin- og dieselsegmentene.

Volkswagen var også i 2019 desidert det største merket i segmentet for varebiler under 3,5 tonn. 10 603 registrerte biler i løpet av året ga en markedsandel på 28,1 prosent, sier Håkon Wirak, direktør Volkswagen Nyttekjøretøy.

De to mest populære varebilene i Norge er begge Volkswagen-modeller. Øverst på registreringsstatistikken troner Transporter med 4 589 registrerte eksemplarer, mens Caddy følger rett bak med 4 205 registrerte eksemplarer i 2019.

I tillegg leverte vi 581 personbilregistrerte biler av modellene Caravelle, Caddy og Amarok, 64 busser og 28 Craftere over 3,5 t noe som gjorde at Volkswagen Nyttekjøretøy totalt sett leverte 11 276 biler i 2019, sier Wirak.

– Det er gledelig at vi nok en gang er Norges mest populære arbeidsplass på fire hjul. Godt arbeid i hele organisasjonen kombinert med klasseledende produkter gjør at vi holder oss på topp. Vi leverte hele 1 028 Amarok, ikke minst takket være leveransen til Forsvarsmateriell. Det er med stolthet og ydmykhet at vi ble valgt som leverandør til Forsvarsmateriell for Volkswagen Amarok, som er den største enkeltkontrakten fra vår importør gjennom tidene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.