Virke: Enighet i hovedoppgjøret innenfor helse, utdanning og kultur

kontor

Partene innenfor sektorene helse, utdanning og kultur (HUK-området) har gjennomført forhandlingene for hovedtariffoppgjøret 2018, og kom til enighet torsdag kveld. Forhandlingsresultatet er på linje med øvrige oppgjør.

– Partene innenfor HUK-området har gjennomført forhandlingene om hovedtariffoppgjøret 2018. Virke er skuffet over at vi ikke fikk gjennomført endringene vi forsøkte å få til innenfor området for museer og andre kulturinstitusjoner, sier Bård Westbye, forhandlingsleder i Virke.

Tariffoppgjøret har omfattet forhandlinger om sju tariffavtaler med over 30 000 arbeidstakere innen helse, utdanning og kultur med 36 arbeidstagerorganisasjoner. Virke har forhandlet parallelt med LO-forbund, YS-forbund, Unio-forbund, foreninger i Akademikerne og Lederne.

Informasjon om detaljene i de enkelte avtalene vil bli sendt de berørte virksomhetene i løpet av de kommende dagene.

Forhandlingsresultat skal godkjennes av partene. Merk at arbeidstakerorganisasjonenes svarfrist er satt til 21. september 2018 kl. 12:00. Oppgjøret skal derfor ikke iverksettes før Virke sender ut informasjon om vedtakelse etter fristen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.