Verdens største private Ford-samling solgt på auksjon

veteranbil

Det som skal være den største private samlingen av Ford-modeller i hele verden, ble i helgen solgt for hele 58 millioner kroner.

Ifølge auksjonshuset Bonhams gikk samlingen til nederlandske Piet den Hartogh for hele 6,2 millioner euro.Mer enn 500 budgivere deltok i auksjonen, som varte i 10 timer.

I hele 50 år har Piet den Hartogh samlet Ford-modeller fra Model A til gamle busser. Det har etter hvert blitt til Den Hartogh Museum.

Blant objektene som ble solgt i helgen var en Ford Model B Side Entrance Tonneau fra 1905. Den gikk for hele 419 750 euro, eller like under 4 000 000 norske kroner. Det er mer enn syv ganger så mye som forventet og skal være en rekordhøy pris.

Les også:  Storhandling av aksjer blant de profesjonelle traderne

Et annet høydepunkt under auksjonen var en 1903-modell Ford Model A Open Tourer. Den gikk for 1 360 000 norske kroner, eller mer enn dobbelt så mye av hva som var anslått i forkant.

Startet med en Ford Model T i 1924
Piets kjærlighetsforhold til Ford startet med at faren hans kjøpte en Ford Model T lastebil i 1924. Da Piet ble eldre kjøpte han biler, busser og varebiler fra hele verden.

Les også:  Kredinor: - Nedgang i nordmenns inkassogjeld

I 2010 døde imidlertid Piet, og museet han hadde bygd var stengt for publikum i to år. Familien bestemte seg for å selge hele samlingen slik at Ford-entusiaster skal få tilgang til de mange unike objektene.

– Uten pappa ble det aldri det samme. Han var en mann med et stort hjerte for Ford som han ville dele med alle. Disse bilene har vært en viktig del av vårt liv, sier Piets sønn, Pieter den Hartogh.

Les også:  Statsbudsjettet 2022: - Feil å kutte momskompensasjonen for frivillige nå

I samlingen inngikk også en Ford Model A Snowmobile fra 1930 som ble solgt for 820 000 kroner og en 1906-modell Ford Model K Open Tourer som ble solgt for mer enn 3 200 000 kroner.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.