Vil besøke hav-bedrifter

sandberg frp

Hvert år tømmer Nærings- og fiskeridepartementet lokalene og alle 350 ansatte reiser rundt i landet på bedriftsbesøk. I 2018 ønsker man å møte de som jobber med havet.

I dag jobber mer enn 250 000 personer innenfor sjømat, maritimt og olje- og gass. Mange av disse arbeidsplassene er i Bodø og ellers i Salten. Denne typen arbeidsplasser er fremtiden for Norge.

– Havet byr på store muligheter. I 2030 vil 40 millioner mennesker globalt jobbe i havnæringene, og havøkonomien vil doble seg. I Norge er vi skikkelig gode på sjømat, maritimt og olje. Derfor er det viktig at vi trapper opp satsingen på havet i tiden fremover, sier næringsminister Monica Mæland (H), som selv i løpet av våren skal legge ut på en egen havturné.

I løpet av våren skal også ansatte i Nærings- og fiskeridepartementet reise ut i hele landet for å møte spennende havbedrifter. Bedriftsbesøkene vil finne sted mellom 9.-13. april 2018, og vi ønsker invitasjoner fra din bedrift!

– Vi ønsker å møte de som har gode ideer, utvikler nye og spennende teknologier og som tror på at havet er fremtiden for Norge, sier fiskeriminister Per Sandberg (Frp).

Nærings- og fiskeridepartementet jobber med mange og store oppgaver, både innenfor havnæringene men også innenfor næringslivet generelt. Bedriftene som inviterer oss på besøk får presentere sin virksomhet for departementet, og de får et innblikk i hvordan departementet jobber. De får dessuten muligheten til å gi nyttige innspill til regjeringens politikk og, ikke minst, gi innspill til hvordan vi bør jobbe videre i 2018 med den store havsatsingen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.