Viaplay lager komedie om den norske ambassaden i Mexico

viaplay

Moralske gråsoner, kjappe replikker og oppblåste egoer er noen av ingrediensene når Viaplay byr på et humoristisk skråblikk på ambassadelivet i Mexico City.

«Ambassadøren» er Viaplays første helnorske komedie, og kommer på skjermen til neste år. Ingjerd Egeberg har rollen som Norges ambassadør.

Den nye humorserien til strømmetjenesten Viaplay tar plass i korridorene til en tilsynelatende ærverdig norsk ambassade i Mexico, der hverdagen byr på alt fra diplomatisk kaos til norske turister i nød.

Under ledelse av ambassadør Trude Hoffstad, spilt av Ingjerd Egeberg, prøver den norske staben å promotere Norge og norske verdier, selv om egoistiske holdninger og personlige konflikter ofte går foran rikets interesser.

Den norske ambassaden har fått i oppdrag å sikre en lukrativ våpenavtale mellom Mexico og Norge, en avtale som byr på flere etiske gråsoner for den norske ambassadøren. 

Skuespiller og komiker Ingjerd Egeberg har rollen som den selvsentrerte og målbevisste ambassadøren, hvis største drøm er å bli ambassadør i Washington D.C. 

– Handlingen og stilen til serien er unik. Jeg spiller en norsk ambassadør som vil gå over lik for å sitte rundt samme bord som politikkens superstjerner. Jeg hadde vært et nervevrak hvis min rollefigur hadde vært sjefen min. Samtidig tror jeg seerne vil oppleve at selv disse menneskene utvikler seg i løpet av sesongen, og oppdage at serien også har mye varme, sier Egeberg.

Med seg har hun Bartek Kaminski, Hermann Sabado, Hilde Olaussen, Mats Eldøen, Kamilla Grønli Hartvig og Sarah Francesca Brænne.

Nordic Entertainment Groups strømmetjeneste Viaplay fortsetter å investere i norske serier. Med produksjoner som «Okkupert», «Wisting», og «Det store eksperimentet» har strømmetjenesten styrket det norske innholdet, og «Ambassadøren» er en av flere nye, norske produksjoner som kommer det neste året. 

– Norske originalproduksjoner er blant de mest populære kategoriene på Viaplay. Wisting slo alle rekorder da den serien ble sluppet i april, og med «Ambassadøren» kommer vi med vår første norske Viaplay Original innenfor komisjangeren, forteller norgessjef i Viaplay, Børge Nielsen.

«Ambassadøren» er en Viaplay Original på ti episoder, med planlagt premiere til neste år.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.