Trygge kornprodukter i Bodø-butikkene

bakervarer

Mattilsynet har analysert innholdet av næringsstoffer, tungmetaller, akrylamid og muggsoppgifter i utvalgte brød, knekkebrød og frokostblandinger. Analysene viste at produktene inneholdt minimalt med uønskede stoffer.

Totalt ble det analysert 19 prøver av brød, knekkebrød og frokostblandinger fra produsentene Pågen, Coop, Bakers, First Price, Mesterbakeren, Nestle, Kellogs, Quaker, Vita og Wasa. Utvalget var bestselgere i det norske markedet.

Analysene ble gjennomført i 2016 og 2017 av Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES) på oppdrag for Mattilsynet.

– Produktene vi har analysert er bearbeidede matvarer som bidrar til saltinntaket i befolkningen. Analysene våre viser at saltinnholdet har gått ned i frokostblandinger og brød siden de sist ble analysert. Dette viser at bransjen jobber aktivt med å få ned saltinnholdet i produktene og dette er i tråd med Helsedirektoratets mål om saltreduksjon, sier seniorrådgiver Ellen Kielland i Mattilsynet.

Mattilsynet arbeider for å sikre forbrukerne trygg mat og drikke. Kunnskap om det norske matvaremarkedet og overvåking av næringsinnhold og uønskede stoffer er et viktig ledd i dette arbeidet.

Næringsstoffverdiene for brød, knekkebrød og frokostblandinger finner du i Matvaretabellen.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.