Tour de France starter i Danmark i 2021

sykkelritt

Verden største sykkelløp kommer til Danmark, når de tre første etappene av Tour de France starter sommeren 2021. Dette styrker historien om den danske sykkelkulturen, som en del av Danmarks merkevare og DNA.

2. juli starter touren med åpningsetappen Grand Départ. Det blir cirka en 13 kilometer lang enkeltstart rundt i det sentrale København. 3. juli går turen fra Roskilde til Nyborg via Storebæltsbroen, som kommer til å by på sidevind og mye spenning i feltet. 4. juli skal rytterne kjøre fra Vejle til Sønderborg. Deretter fortsetter touren i Frankriket.

Danmark har en unik sykkelkultur der en stor del av befolkningen benytter seg av sykkel til skole og jobb daglig. Sykling er en del av det danske DNA-et, og i København sykles det, ifølge tall fra Københavns kommune, det som tilsvarer 330 Tour de France-løp hver dag sammenlagt. I 2015 ble Danmark utnevnt som det mest sykkelvennlige landet i Europa av det Europeiske Syklistforbundet (European Cyclist Federation). Dermed ligger det meste til rette for et godt arrangement.

– Det er et internasjonalt kjempe-event, som er helt i tråd med vårt sykkel-DNA. Grand Départ vil gi et større kjennskap til Danmark, og løpet er en ideell måte å vise frem vår sykkelkultur på. Det er en perfekt match mellom Tour de France og Danmarks merkevare, og Grand Départ fremhever fortellingen om Danmark som verdens beste sykkelland, sier VisitDenmarks adm. direktør, Jan Olsen. 

Tour de France Grand Départ er en unik mulighet til å vise verden hva Danmark kan by på. Den massive tv-dekning av de tre danske etappene vil i den grad være med å sette Danmark på verdenskartet, og øke kjennskapet og lysten til å reise til Danmark. Touren overføres i 190 land, og har et forventet seertall på cirka 3,5 milliarder. I tillegg forventes det mer enn 900 000 tilskuere, som vil få med seg etappene fra sidelinjen.

Danmark som sykkeldestinasjon er imidlertid allerede godt etablert. I 2017 var det 1,7 millioner sykkelturister i Danmark. Sykkelturistene mener at sykling eller sykkelferie har hatt en avgjørende eller stor betydning for at de har lagt ferien til Danmark. Sykling er altså et bevisste reisemotiv, men de motiveres også av naturen, kysten og de ulike overnattingsmulighetene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.