Topper formen før innendørs EM

Norges Bueskytterforbund

Flere av de norske landslagsskytterne som skal representere Norge i EM innendørs skive i slutten av februar, fikk brynet seg på verdens beste skyttere i helgen.

To av verdens beste skyttere fra Nederland, Mike Schloesser (24) i compound og Gabriela Bayardo (24) fra Mexico i olympisk recurve viste ingen nåde overfor de norske skytterne i helgens konkurranse.

Schloesser er rangert som nummer en i klassen compound, mens Bayardo er rangert som nr 21 i verdenseliten.

Full pott for Schloesser
Det ble avholdt to stevner lørdag, fra 18 meter, 30 og 60 piler. Begge stevnene var tellende for face to face konkurransen som ble avholdt søndag.

I 30. pilsstevnet skjøt Schloesser full pott, 300 av 300 mulige poeng. Første rundet i 60. pilsstevnet tok han igjen 300 poeng og endte til slutt opp med 898 av 900 mulige poeng. Noe som er det beste som er skutt i Norge noen gang.

God innsats av de norske juniorskytterne
Beste resultat av de Norske juniorskytterne i compoundklassen var det Anders Faugstad (19), som oppnådde. Han endte på 3. plass etter finalene men var ikke mer enn bare 8 poeng bak Schloesser innledende, med 890 av 900 mulige poeng. Faugstad er ranket som nummer 81 i verdenseliten.

Beste norske dame blant juniorene ble Sunniva Wildhagen Lislevand (19). Hun stilte i herreklassen og endte på en 2. plass etter finalene med 881 av 900 mulige poeng innledende. Sunniva er ranket som nummer 69 i verdenseliten. Faugstad og Wildhagen skyter begge for Klepp Bueskyttere.

Norsk seier
I den olympiske bueklassen, recurve, var det stor spenning mellom Paul Andre Hagen (26) og Gabriela Bayardo. Bayardo trakk det lengste strået til slutt og endte med 874/900 mulige poeng. Mens Hagen endte like bak med 870/900 mulige poeng. Han er ranket som nummer 166.

Under gullfinalen ble det ekstra spennende mellom Hagen og Bayardo. Det stod uavgjort ved slutt 5-5. Hagen avgjorde det hele ved shoot-off.

I god rute
De andre som er på landslaget, Trym Isnes (18) fra Tønsberg, Katrine Hillestad (18) fra Stavanger, Sander Roth (19) og Laila Fevang (25) fra Sandefjord oppnådde dessverre ikke like høye summer.

Roth endte på 3. plass etter Bayardo, med 848 av 900 mulige poeng. Fevang skjøt 830 av 900 mulige poeng og endte på 7. plass. Fevang, Isnes og Hillestad er blant dem som er tatt ut til å representere Norge under EM i Samsun.

Nyttårspila i Sandefjord
Det er tredje året på rad Sandefjord Bueskyttere arrangerer Nyttårspila. Sandefjord Bueskyttere er en av de få klubbene i landet som har egen bueskytterhall.

I år stilte 50 skyttere på startstreken fra klubber i hele landet og det ble satt flere norske rekorder. Lenke til resultatene ligger vedlagt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.