Terningkast 6 for Closing Eyes og albumet «Eternal Fidelity»

closing eyes

Den norske gruppen Closing Eyes slipper albumet «Eternal Fidelity» 8. mai på Blanca Records og Eget Selskap. Første singel, «You Can Have Everything» ble sluppet 7. februar, andre singel «Never Change Your Point Of View» er ute nå og siste singel «How Do You Smile?» slippes 3. april.

Bodøposten.no har fått høre på hele albumet før det slippes – og det skuffet ikke! Ikke bare var låtene gode, men produksjonen var skikkelig råkul.

Closing Eyes lager postmoderne pop inspirert av 90-tallets indie og 60-tallets pop og bossa nova. I 2018 slapp de debutplaten «Soft Years» som fikk gode anmeldelser, Bergens Tidende rullet sekser! Dette ble fulgt opp med Norgesturne, Vill Vill Vest, KlubbØya og support for The Brian Jonestown Massacre. Samme år ga de også ut en 12” med låter remixet av Lindstrøm og Prins Thomas, Young Dreams og Serena Maneesh.

2019 ble brukt til å skrive og spille inn bandets andre album “Eternal Fidelity”. Platen ble spilt inn med Emil Nikolaisen som produsent og mixet av Matias Tellez. Platen viser et band som er mer sikkert på seg selv med en enda klarere retning. Målet var å lage en moderne popplate med store akkorder og sentimentale melodier.

Åpningslåta «Eternal Fidelity (Opening Scene)» ligner litt på Suede i tempo, sound og melodi. Den er også velprodusert. En bra åpningslåt.

Så kommer en kommer en fengene og litt sær andre-låt «I Don’t Even Know Your Face», men dette funker. Og det kommer flere positive overraskelser utover albumet. Fjerde låt på albumet «You Can Have Everything» er knall og kan settes på repeat, men det er litt for mange av de gode låtene til å nevne alle. Det er faktisk like greit å bare kjøpe albumet, faktisk.

Det blir terningkast 6.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.