Brøytebilene kjører to millioner kilometer i måneden

mesta

Mesta har 1600 brøytebiler som står klare til innsats slik at folk kommer trygt fram i jula. – Vi gjør det vi kan for å få folk fram og tilbake fra julefeiringa, sier Kristin Folge.

Kristin Folge, konserndirektør for drift og vedlikehold i Mesta, understreker at Mestas ansatte som vanlig er i beredskap for å sikre åpne vinterveier – også om det skulle komme store snømengder i høytiden. Mesta har ansvar for å holde over 21 000 kilometer vei åpne i vinter fra Agder i sør til Kirkenes i nord.

– Sist jul var over 600 brøytebiler ute på oppdrag for å brøyte og strø. Våre folk gjør en kontinuerlig og helhjertet innsats på veiene døgnet rundt. Og uansett vær stiller våre folk når det er behov, sier Folge.

Riktig brøyting, salting, strøing og høvling til riktig tid er vesentlig for sikkerheten også under krevende værforhold.

– Vi kan brøyte opp til to millioner kilometer per måned på vinteren, sier Folge. Hun ber nå trafikantene om å ta hensyn til brøytemannskapene slik at de får gjort jobben sin. Dette betyr å holde avstand til brøytebilen, og unngå forbikjøring.

– Snøbrøyting krever høy konsentrasjon og lange vakter. Ta hensyn til dem som er ute på veien for deg, ber konserndirektøren for drift og vedlikehold i Mesta. Hun viser til at brøytebilene skal kjøre i 40 kilometer i timen, og at det kan oppstå kø.

– Kjør alltid etter forholdene. Skal du over en av fjellovergangene må du sjekke værvarselet, understreker Folge.

Folge ber også om at folk følger med på temperatur og værskifter. Store snømengder eller plutselige temperaturfall kan skape vanskelige kjøreforhold og øker presset på brøytebilsjåførene.

– Sikkerheten for folk som ferdes på veiene er det viktigste for oss. Mesta skal gjøre det vi kan for å skape gode kjøreforhold også når det er krevende vær.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.