bolig

Ny undersøkelse: Menn liker også blomster

En ny undersøkelse viser at norske menn gjerne ønsker å omgi seg med planter, men blir i svært få tilfeller blir påskjønnet med en blomst. Farsdag, den store hedersdagen for fedre er... Les mer »
plantasjen

Ny rapport: Slik skiller norske plantetrender seg fra nabolandene

Stiklinger er aller størst i Norge, viser nye tall. Hvordan plantetrendene varierer mellom grenselandene byr på flere overraskende funn. Den årlige rapporten «Plantetrender» fra Plantasjen er snart klar for publisering, og i... Les mer »
primula blomster

Blomsterpikene i Rana er i farta

Blomsterpikene i Rana er snart i gang med å gjøre Mo i Rana til en fargerik oase denne sommeren. 30.000 planter venter på å bli satt ut i omgivelsene våre til felles... Les mer »
mester grønn

Krevende tider for norsk blomsterproduksjon

I disse dager er norske gartnerier fylt til randen med tulipaner, viola, narcisser og andre vakre vårblomster, mens etterspørselen naturlig nok er svært redusert. Vi trenger norsk blomsterproduksjon også etter at krisen... Les mer »
matbutikk

Coop femdobler rosesalget

Coop forventer en økning i rosesalget med 500 prosent i forbindelse med morsdagen og Valentinsdagen. Og de mest romantiske – det er vestlendingene. – Vi er opptatt av å tilby kundene våre... Les mer »
primula blomster

Jonny Losvik fra Losvikhagen tildelt Rødøyprisen

Jonny Losvik fikk Rødøyprisen 2019 for sitt kulturhistoriske og kunstneriske engasjement, opplyser Rødøy kommune. Losvikhagen er både en botanisk og kunstnerisk opplevlese, og den har blitt viden kjent. I tillegg er Losvik... Les mer »
mester grønn

Julestjerne norges klart mest populære juleblomst

Blomster er viktig for å skape den rette julestemningen, og julestjerne er den aller mest populære juleblomsten vi har. Vi nordmenn pynter til jul med over 4 millioner julestjerner hvert år. Det... Les mer »
bolig

Plantene gjør hybelen til «hjemme»

Planter er viktige i alle hjem, også for førstegangsetablerende studenter. Den grønne trenden gjør at krukker med urter, grønne bladplanter, blomstrende sukkulenter og kaktuser er naturlig hjemme selv i kollektivet og på... Les mer »
mester grønn

Mester Grønn forlenger peonsesongen

Det hele startet for 5 år siden etter en idé fra Mester Grønn. De første peonknollene ble plantet på Hadeland. Etter mye kjærlighet og omsorg er det også i år tid for at du... Les mer »
obp

Slik overlever plantene ferien

Plantene både inne og ute klarer seg godt mens du er på ferie, hvis du gjør noen forberedelser før du drar. Plantene trenger ikke være et trist syn når du kommer hjem... Les mer »