utdanning

Jordskjelvet i Nordland: Skole i Sandnessjøen evakuert

Rundt 200 elever fra 5. – 7. klasse er sendt hjem etter at det ble funnet sprekker flere steder i skolebygget torsdag. – Det vi vet er at det er setningsskader flere... Les mer »
nfk

Trafikksikkerhetsmidler til Helgeland

Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg (NFTU) gir 6,8 millioner kroner til fysiske tiltak i Alstahaug, Brønnøy og Hattfjelldal. Pengene går til gang- og sykkelvegprosjekter og til å sikre av og påstigning på buss for... Les mer »
bodøposten android

38,3 millioner kroner i bredbåndsmidler til Helgeland

– Leirfjord, Dønna, Lurøy, Rødøy, Hattfjelldal, Alstadhaug, Vega og Rødøy er blant de kommunene tilskudd til utbygging av bredbånd i denne tildelingsrunden, sier fylkesråd for næring Linda Helen Haukland. ​Nordland fylkeskommunen har... Les mer »
fartsgrense

Alstahaug kommune godkjent som Trafikksikker kommune

Alstahaug kommune har nå blitt godkjent som Trafikksikker kommune av Trygg Trafikk, opplyser Nordland fylkeskommune. Å bli godkjent betyr ikke at det ikke skjer trafikkulykker, men det er et kvalitetsstempel for godt,... Les mer »
nfk

Milepæl for basene på Helgeland

– Vi er svært fornøyde med at Norsk olje og gass nå har samlet operatørselskapene i en felles uttalelse hvor det heter at basene prioriteres i forhold til aktivitet på våre felt... Les mer »
kulturminnefondet

Stor statlig støtte til to skifertak-prosjekter i Nordland

Kulturminnefondet har nylig gitt tilsagn til to store prosjekter i Nordland. Sveitservillaen på Bekkhaugen i Å, Moskenes, og Alstadhaug husflidslags forsamlingshus mottar henholdsvis 1 million og 528.000 kroner.  – Dette er viktige kulturminner som har høy kulturminneverdi i hver sine kulturmiljøer. I... Les mer »
lufthavn ferie

NHO Luftfart tror storflyplass i Rana kan bli dyrt for passasjerene

Regjeringen vil bruke milliarder på ny storflyplass i Rana. NHO Luftfart tror det vil kunne gi dyrere billetter og flyekspert mener de andre flyplassene i regionen kan bli lagt ned, ifølge NRK.... Les mer »
dommer advokat

Domstolene på Helgeland slås sammen

Den 1. mai gjennomføres sammenslåingen av rettskretser/tingretter fra dagens 60 til 23. Alstahaug, Brønnøy og Rana blir til én rettskrets, opplyser Helgelands Blad. Direktør for Domstoladministrasjonen, Sven Marius Urke, sier at det... Les mer »
kalkulator

Gjeldsbombe i Alstahaug kommune: Skylder nesten en milliard

Ordfører Peter Talseth (Sp) er bekymret for at Alstahaug kommune nå har det første underskuddet siden 2009, ifølge iSandnessjøen. Underskuddet for 2019 blir 13,3 millioner kroner. Kommunens lånegjeld er nå på hele 914... Les mer »
sykehus doktor

Enighet om nytt sykehus i Sandnessjøen

12 kommuner på Sør-Helgeland er nå enige om at det nye storsykehuset på Helgeland bør ligge i Sandnessjøen. Vefsn kommune gir dermed opp å få sykehuset lagt til Mosjøen, opplyser NRK. I... Les mer »