Svømming: World Cup rekord og gull til Henrik Christiansen i Athen

Norges Svømmeforbund

Henrik Christiansen svømte seg i dag inn til en gullmedalje på 800m fri under World Cup i Athen. Han svømmer på tiden 7.51,92 og setter samtidig World Cup rekord med god margin til de andre konkurrentene.

Det var forståelig nok en glad og stolt Christiansen som kom seg ut av bassenget etter en prestasjon som ingen kunne utfordre i dag. 

– Jeg lever og ånder for 800m fri og det er fantastisk å vinne på den distansen i en atmosfære som det var på arenaen i dag. Det var fantastisk, sier Christiansen etter løpet.

Christiansen plasserte seg fremst i feltet etter 100m. Han utvidet raskt ledelsen og etter 200m hadde han bygget opp et solid forsprang på rundt to kroppslengder til nærmeste utfordrer. Han etterlot dermed ingen tvil om at gullet skulle til Norge.

– Det var en flott prestasjon av Henrik i dag. Under World Cup har vi vært mest opptatt av tider og nivået til Henrik her mitt i oktober. At Henrik setter World Cup rekord i dag og kommer inn under A-kravet for OL på distansen viser at han har fått en solid start på OL-sesongen. Hans nivå her er på eller litt bedre enn forventet på dette tidspunktet. Det blir spennende å følge reisen videre mot Paris, sier landslagssjef Petter Løvberg. 

Det er Christiansens andre medalje i World Cup i Athen. Fredag ​​tok han bronse på 400m fri med tiden 3.49,70.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.