Sven Nordin i ny familiekomedie på TV 2

tv2

Sven Nordin spiller hovedrollen i TV 2s nye familiekomedie, sammen med Ole Christoffer Ertvaag og Janne Formoe.

Innspillingen av familiekomedien er i gang, og i hovedrollen finner vi Sven Nordin. Nordin er en av Norges mest folkekjære skuespillere og har gjort stor suksess i alt fra ”Mot i Brøstet” til ”Elling”, ”Lilyhammer”, Børning”, ”Valkyrien” og ”Wisting”. Nå er han tilbake på TV 2 i rollen som Johnny, en farfar litt utenom det vanlige.

– Dette blir en underholdningsserie for hele familien, og ambisjonen er at både barn, foreldre og besteforeldre kan se den sammen. Slike serier synes jeg det er litt mangelvare på, sier Nordin.

Johnny vender tilbake til Norge etter å ha bodd i Danmark en del år, der han forlot sin sønn og sin kone etter en tur til Legoland for 20 år siden. Siden den gang har han levd som en uortodoks og sjarmerende levemann med til dels lyssky forbindelser. Ettersom han står på noe bar bakke når han vender hjem, forbarmer sønnen Steinar (Ole Christoffer Ertvaag) seg over ham, og lar ham bo i kjellerstua i huset der han har etablert seg med kona Mari (Janne Formoe) og deres tre barn: Adrian (Johannes Blumenthal), Mille (Evelina Bertelsen) og Alfred (Jonah Sørensen).

Johnnys stil er direkte og upolert, mens sønnen Steinar og kona Mari står for en mer pedagogisk og politisk korrekt linje, i hvert fall på utsiden. Særlig far og sønn er tydelig splittet i sitt syn på barneoppdragelse, parforhold og kjønnsroller – men kanskje er de likere enn de våger å innrømme.

Ole Christoffer Ertvaag debuterte som skuespiller i ”Mannen som elsket Yngve”, og har senere spilt i blant annet ”Kampen om Tungtvannet”, ”The Last Kingdom”, ”Lykkeland”, ”Unge Lovende” og ”Heimebane”.

Det er første gang han jobber med Sven Nordin og Janne Formoe:

 – Jeg hadde høye forventninger til å spille mot Janne og Sven, og de forventningene har virkelig blitt innfridd. Vi fant hverandre veldig fort på settet. Som mannlig skuespiller i Norge er Sven en mann man ser opp til, og det er en ære å få jobbe med både han og Janne, sier Ertvaag.

Nordin er også begeistret for sine medskuespillere:

– Både Janne, Ole Christoffer og barna er en herlig bukett mennesker, og det er mye latter og energi på settet. Det er en gjeng det er inspirerende og moro å få være ”farfar” til, sier Nordin.

Janne Formoe startet sin karriere som skuespiller i ”Kaptein Sabeltann”-universet, og er utdannet ved Teaterhøgskolen. Hun har spilt i store norske produksjoner som ”Karsten og Petra”-filmene, ”Svarte penger, hvite løgner” og ”Neste Sommer”. Hun har også gjort en rekke roller på ulike teaterscener, deriblant Nathionalteatret. Denne høsten er hun også å se som dommer i ”Norske talenter” på TV 2.

Formoe spiller rollen som Mari, kona til Steinar. Mari er lege, men elsker fast food og vin. Hun er en sjarmerende og optimistisk dame som fort havner i trøbbel for sine raske løsninger og løgner.

 – Dette blir en hjertevarm komedie for hele familien om livet slik det arter seg når tre generasjoner skal finne et fellesskap i hverdagen under samme tak, sier Formoe. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.