Stort behov for tilhengerfeste på elbil

norsk elbilforening

1 av 3 lot også i fjor elbilen stå fordi den ikke har tilhengerfeste, mens andelen som parkerte på grunn av dårlige lademuligheter økte siden 2017. Det kommer fram i Norsk elbilforenings siste medlemsundersøkelse, Elbilisten 2018.

Norsk elbilforening har stått på for at også elbiler skal få mulighet for tilhengerfeste i en årrekke, og nå begynner det endelig å røre på seg. Sist i rekken med denne muligheten, er Jaguar I-Pace.

– Vår klare anbefaling er en svært viktig grunn til at den får tilhengerfeste som tilvalg, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening.

– Andelen som støtte på trøbbel ved behov for tilhenger er imidlertid svakt fallende fra 2017 til 2018. Hovedforklaringen er å finne blant eierne av Tesla Model X, som kan trekke mer enn 2,2 tonn. Blant eiere av øvrige elbilmodeller er fordelingen lik som i fjor, sier Bu.

Dette får flest til å velge annerledes
Generelt sett er det dårlige lademuligheter og mangel på rekkevidde som får flest eiere og brukere til å la elbilen stå, viser Norsk elbilforenings ferske medlemsundersøkelse, Elbilisten 2018.

En forskjell fra undersøkelsen i fjor, er at flere har latt elbilen sin stå grunnet dårlig lademulighet i årets undersøkelse sammenlignet med i fjor.

– Det kan være et uttrykk for at antall ladestasjoner mange steder ikke står i forhold til veksten i elbilbestanden. Derfor er det naturligvis en sak vi jobber hardt med, sier Bu.

Ladeangst – ikke rekkeviddeangst
Rekkeviddeangst var vanlig for noen år siden, men er i senere år i noen grad erstattet av begrepet ladeangst.

– Dette er frykten for kø, at det ikke er nok ladere eller at laderne ikke virker, sier Bu.

På den positive siden reflekterer årets undersøkelse også at moderne elbiler får stadig mer rekkevidde.

– Antall eiere som har latt elbilen stå på grunn av for dårlig rekkevidde har sunket med 14 prosentpoeng. Samtidig er økningen blant dem som sier det aldri har skjedd på hele 9 prosentpoeng, sier Bu.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.