Solen snur: Samsung til kamp mot gjenskinn

Geelmuyden Kiese

Lys og gjenskinn er et ikke ukjent problem når man skal se på TV. En fersk undersøkelse viser at 6 av 10 nordmenn synes lys er forstyrrende for TV-tittingen. Nå tar Samsung opp kampen mot gjenskinn med ny teknologi.

7 av 10 nordmenn sier at lys i hjemmet er godt for velvære og helse, viser en fersk undersøkelse gjennomført av Novus på vegne av Samsung. Nettopp dagslys og store vinduer er også på topp når nordmenn skal kjøpe ny bolig. Kort fortalt, nordmenn elsker lys. Bare ikke når de skal se på TV. Da lukker 5 av 10 gardinene, 3 av 10 demper belysningen og 2 av 10 skrur av lyset.

TV-paradokset
Norge er kjent for mørketid. Likevel, eller kanskje nettopp derfor, er nordmenn veldig glad i lys. Fredag 21. desember snur solen, og vi går lysere tider i møte. Dette byr derimot på utfordringer for TV-tittingen.

6 av 10 nordmenn uttrykker i undersøkelsen at de synes lys er forstyrrende for TV-tittingen, og 3 av 10 har også avbrutt TV-titting som følge av lysforstyrrelser.

– Det er et paradoks, kanskje spesielt i vinterhalvåret, at vi er så glad i – og avhengig av lys – men likevel velger å skjerme oss fra lyset når vi skal se på TV. Det er også synd. Målet vårt er at våre innovasjoner og produkter skal gjøre livene lettere og bedre for dem som tar dem i bruk. Derfor har vi utviklet en ny teknologi som gjør at gjenskinn og lyse rom ikke går på akkord med TV-opplevelsen, sier Knut-Eirik Rørnes, produktspesialist innenfor TV i Samsung Norge.

Samsungs nye QLED TV-er anvender såkalt Quantum Dot-teknologi, som gir så mye lysenergi at det konkurrerer med lyset selv i lyse rom. Det reduserer lysrefleksjoner på skjermen, og lar seeren fortsette TV-tittingen uforstyrret av lys fra vindu eller lamper.

– Hele 8 av 10 nordmenn foretrekker å se på TV i stua – hvor det ofte er åpent og mye lys som kommer inn. Tiden da vi så på TV i mørket i kjellerstuen er over. Nordmenn skal ikke behøve velge mellom å ha det lyst i stua, og å se på TV. Det er ingen grunn til at man ikke skal kunne få begge deler, sier Rørnes.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.