Slik lurer du skityven i påsken

frende

Hvert år blir nordmenn frastjålet skiutstyr for millioner av kroner. Denne uka venter alpinanleggene storinnrykk.

Påsken er også høytid for folk med uærlige hensikter, men med dette enkle trikset lurer du kjeltringene.

– Et par dyre ski som står utenfor varmestuen er et enkelt bytte. Ikke er de låst, de står blant mange andre og det er vrient å se om den som tar skiene er eieren eller ikke, sier Heidi Tofterå Slettemoen, kommunikasjonssjef i Frende Forsikring.

Prøv dette trikset
Hun vet hva hun ville gjort for å lure tyvene.

– Sett dine og en annens ski sammen i umake par. Eller sett en barneski sammen med en voksenski. Det er ikke rakettforskning, men hvilken tyv gidder å ta med seg to ulike ski? En enkelt ski er ikke spesielt enkelt å omsette for en tyv, sier hun.

Alternativt kan du gå til innkjøp av en skilås. Det finnes flere på markedet for et par hundrelapper, for eksempel i sportsbutikker. 

– Som oftest er dette en wirelås som er lett og ha med seg i lomme eller sekk. Det er en billig forsikring for å ikke miste de nye superskiene dine, sier Slettemoen i Frende.

Melder om flotte forhold i bakken 
– Tyveri av skiutstyr er heldigvis ikke et stort problem sett opp mot hvor mye utstyr som står ubevoktet ved spisesteder på de over syv millioner betalte skidagene vi har, men det forekommer, sier generalsekretær i Alpinanleggenes Landsforening, Camilla Sylling Olsen.

Selv om påsken er sen i år venter hun storinnrykk til anleggene.

– Det er strålende forhold, mer enn nok snø, knallfin værmelding og alpinanlegg over hele landet står klare til å ta imot påskegjester. Så det er bare å komme seg ut, sier generalsekretær i Alpinanleggenes Landsforening, Camilla Sylling Olsen.

– Er påsken i seneste laget for anleggene i år? 

– Absolutt ikke. Det er kuldegrader om natten og de aller fleste anleggene våre har snøproduksjonsanlegg. Så vi har brukt store deler av vinteren på å forberede oss til påske. Jula varer med andre ord helt til påske og det siste snøfallet kom sent, så vi har veldig gode forhold, sier Sylling Olsen.

Hva skjer hvis skiene forsvinner? 
Hvis du har reiseforsikring og skiene dine blir stjålet mens du spiser lunsj kan det være hjelp å få. Unntaket er hvis du lar skiene stå ubevoktet over lengre tid.

– Så hvis du er ferdig for dagen bør du huske å sette skiene på hytta eller låse dem inn i skiboksen, sier Slettemoen.

Husk også at ski du har lånt hos alpinanleggene ikke alltid dekkes av reiseforsikringen.

– Reiseforsikringen din dekker ikke ski som ikke er dine. Mange utleiere tilbyr en egen forsikring for leieski. Det kan vise seg å være en lur investering hvis du er uheldig og blir et offer for skityvene i påsken, sier Heidi Tofterå Slettemoen i Frende.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.