Siv Jakobsen slipper albumet «Gardening»

indianer

Etter å blitt nominert til en Spellemann i kategorien «Indie» med albumet «A Temporary Soothing» (2020), og turnért med José González, The Lumineers og Susanne Sundfør, er Siv Jakobsen endelig klar med nytt album. «Gardening»  er ute den 20. januar.

Siv Jakobsen har på ingen måte ligget på latsiden det siste året. Publikum i Europa har kunnet oppleve Siv som support for storheter som José González, The Lumineers, Beach Bunny og Susanne Sundfør, i tillegg til et lite utvalg av egne konserter. Men, alle mest har hun jobbet intenst med å ferdigstille helt nytt album.

Dette har resultert i at vi blant annet i april fikk første smakebit i form av vakre «Most of the Time», før vi igjen ble servert noe nytt i form av singelen «Birthday» i juni. Nylig ble vi også servert et nydelig samarbeid med Ane Brun på singelen «Sun, Moon, Stars».

Nå står endelig albumet «Gardening» for tur.

– Som mange andre artister, brukte jeg pandemien på å skrive og å spille inn et nytt album. Inspirert av det havet av både stillhet og tid som jeg plutselig befant meg i uten at det skjedde noe særlig nytt i livet, begynt jeg å se tilbake på et kapittel i mitt liv som jeg trodde jeg hadde både taklet og lagt bak meg, sier Siv Jakobsen.

For å korte ned ventetiden for alle lytterne der ute, ble «Gardening» delt i to deler. Del én ble sluppet i september 2022, mens del to (og dermed albumet i sin helhet) nå endelig kan oppleves fra 20. januar 2023.

Direkte oversatt viser tittelen til hagearbeid, men samtidig tar det ikke lang tid før du vil forstå at det er hagearbeid mer på det personlige plan enn utendørs hagestell fortellingene handler om.

– Gardening er mitt tredje studioalbum. Det omhandler i stor grad en vanskelig relasjon fra min fortid, og effekten relasjonen har hatt og fortsatt har på meg, mange år etter dens slutt. Skriveprosessen var som en kontinuerlig og til tider intrikat form for emosjonelt hagearbeid, mens jeg samtidig her hjemme stelte med min egen lille hage. Jeg fant både glede og ro i å stelle i hagen, der alt fra farger og metaforer etterhvert snek seg inn i musikken jeg skrev. Alle disse låtene ble til slutt til albumet Gardening.

Det er umiskjennelig Siv Jakobsen vi får servert når nye historier snart skal få møte allmennheten, men samtidig er det som nevnt en tydelig musikalsk utvikling og nye impulser av merkbar sort. Kanskje kan det ha noe med at det i motsetning til tidligere, hvor Siv Jakobsen stort sett har hatt utenlandske samarbeidspartnere med på laget, denne gangen er hjemme i Norge hun har funnet sine arbeidspartnere:

– Jeg har lenge vært stor fan av både Hans Olav Settem (Benedikt, Jouska, Beharie m.m) og Simen Mitlid, det være seg som artister, låtskrivere og produsenter. Da tiden kom for å lage ny musikk mens vi alle fortsatt satt relativt covid-fast her i Norge, dro Hans Olav, Simen og jeg i studioet deres på Grønland, først egentlig bare for å skrive litt sammen og kjenne på kjemien. Det tok vel ikke mer enn en halv dag i studio før jeg la planer i eget hode om at vi skulle lage mye mer musikk sammen.

Som ved det Spellemann-nominerte albumet «A Temporary Soothing» er også den kommende musikken mikset av eminente Zach Hanson (Bon Iver, Tallest Man on Earth) på god avstand, men bortsett fra det kan Siv fortelle at det meste annet nå mer eller mindre kortreist:

– Musikken er hovedsakelig spilt inn i Simen og Hans Olav sitt studio på Grønland i Oslo, samt i en magisk hytte vi fikk låne i Maridalen i Oslo. Dette er det første som jeg har spilt inn i egen by, noe som åpnet dørene for at jeg kunne få med meg venner og kolleger på innspillingene uten å måtte fly de halve jorda rundt for å få det til. Resultatet føles for meg som en feiring av det utrolig fine fellesskapet i musikkbransjen som jeg føler på både her i Norge og i verden forøvrig.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.