Samarbeidsavtale mellom Elkjøp og NFF: Skal sponse eFotballandslaget

nff

Elkjøp Norge går fra januar inn som samarbeidspartner for det norske eFotballandslaget, gjennom en eksklusiv avtale med Norges Fotballforbund. Med dette blir Elkjøp en viktig samarbeidspartner for utviklingen av offisiell esport generelt, og eFotball spesielt, i Norge.

– Med den raskest voksende fanbasen i sportsverden er esport i ferd med å bli mainstream. Mens kanaler som Twitch og Youtube-gaming har flere seere enn HBO, Netflix og ESPN til sammen, anslår Goldman Sachs at e-sport vil være en større TV-idrett enn NFL innen 2022. For oss er gamere en viktig målgruppe. Ikke bare er de kresne innkjøpere av gamingutstyr i dag, men vi vet at de også blir storforbrukere av forbrukerelektronikk i fremtiden. Å knytte oss opp imot de norske esportlagene, og særlig FIFA, allerede i dag er viktig og riktig for oss, sier Nils Martin Øyo, gamingansvarlig i Elkjøp Norge.

– Fotballspillet FIFA er et av de aller mest populære spillene i Norge. Det skaper stort engasjement både blant våre ansatte og de som kun spiller hjemme i sofaen. Det er jo de som egentlig – hvert fall i sitt eget hode – er Norges beste FIFA-spiller, sier Øyo

FIFA er kanskje den delen av esporten som best skaper broen mellom «vanlig» sport og esport. Dette er noe bransjen mener kan være med på å knuse litt myter for esport generelt. Elkjøp har allerede et godt samarbeid med Nordavind som dekker resten av esporten godt.

– Det er alltid noe spesielt med et landslag, og at flere klubber startet sitt esport-eventer gjennom FIFA19 tror vi at det vil være et spesielt bra vindu for å introdusere enda flere til esport. Dette samarbeidet åpner for å gjøre aktiviteter rundt FIFA i våre butikker, og vi kommer i løpet av våren blant annet til å samarbeide med Sony Mobile om å ha en egen Elkjøp-turnering som vil være en del av kvalifiseringen til NFFs Norgesmesterskap. Samarbeidet med Sony Mobile er utrolig spennende da deres Xperia telefoner retter seg spesielt mot gamerne. Det kommer til å bli kanonbran når Sony Mobil kommer til å være til stede med sine nyeste Xperia telefoner under Elkjøp-turneringen. Det kommer garantert til å bli en opplevelse, avslutter Øyo.

Norges Fotballforbund er også meget godt fornøyd med avtalen.

– Det har vært en lang prosess, men vi er veldig godt fornøyd med å få Elkjøp med på laget. Og sammen med Sony Mobile kommer dette til å bli et meget bra samarbeid. Elkjøp deler våre ambisjoner når det gjelder å utvikle eFotball i Norge, Europa og resten av verden, sier ansvarlig for eFotball i NFF, Mats Theie Bretvik.

Fra før er Santander og Telenor inne som partnere for eFotball, mens TV 2 har kjøpt rettighetene til å vise landskampene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.