Ricochets ute med albumet «Closer to the Light»

hes

I begynnelsen av februar slår rockelegendene i Ricochets tilbake med et album – deres første på sytten år. Låtene på «Closer to the Light», som trygt kan omtales som et comeback-album, tar for seg de helt store følelsene. På fredag gjester bandet Lindmo på NRK.

Det nye albumet handler om lyset og mørket. Om døden og om håpet. Om å være på vei et sted, enten man vil eller ikke, og om den konstante frykten om alt som kan gå til helvete. Om å føle seg som en plante som strekker seg mot lyset, eller møllen som klamrer seg til lyspæra.

I 2018 fant gjengen fra Fredrikstad tilbake til hverandre etter mange års pause, og da de først hadde begynt å øve sammen til det som ble en suksessrik tilbakekomst på festivalscener rundt om i landet, var ikke veien lang til studio, der de spilte inn det som blir deres fjerde album, og det første på sytten år.

– Før lagde vi låter som også skulle leves ut. Dyrket myten. En slags fantasi der vi hverken så begynnelse eller slutt på noe. Vi hadde ingen plan, og visste ikke helt hva vi kastet oss ut i. Nå står vi i øvingslokalet, fremdeles uten store ambisjoner om å bli stjerner, men med ambisjoner om å lage gode låter, forteller bandet. 

Og resultatet vitner om både samhold og samspill innad i bandet. Det låter både rått og kantete og varmt og mykt. Lengtende. Og alle som har opplevd en konsert Ricochets, vet at det bare er å se frem til å få høre disse låtene på en konsertscene så fort som mulig. Og heldigvis trenger man ikke vente så lenge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.