16% i Nordland synes forsikringssvindel er OK

gjensidige

En undersøkelse fra Gjensidige viser at 16 prosent i Nordland synes det er helt greit å svindle forsikringsselskapet sitt, og det er de unge som har de dårligste holdningene. En av tre under 30 år svarer at det er OK å plusse på litt ekstra på skademeldingen.

Gjensidige avslører nærmere 200 svindelforsøk i året, og det er bare fantasien som setter grenser for hvordan folk prøver å svindle.

– Alt fra direktører med millionlønn til ungdom på ferietur er å finne i disse tallene, sier utreder i Gjensidige Espen N. Olsen. Flest saker gjelder reise, bil, hus og innbo.

I et av de mer utrolige svindeltilfellene meldte en kunde skade på en 65 tommers TV. Vedkommende påstod at den hadde blitt skadet på reise etter å ha fraktet den med seg i en helt vanlig koffert.

– Vi vet at vi kun skraper i toppen av isfjellet, men vi bruker mye ressurser på å forebygge og avsløre svindel. Jobben er viktig for å forhindre at ærlige kunder må betale for uærlige kunders oppførsel, sier Olsen. 

Utrederen i Gjensidige tror få tenker over konsekvensene av å bli tatt for forsikringssvindel.

– Det kan resultere i politianmeldelse og fengselsstraff. Med det på rullebladet får du problemer med innreise til land som USA eller studier og jobber som krever plettfri vandel. Du mister også retten til erstatning for den faktiske skaden og blir sagt opp som kunde, sier Olsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.