Quality med nytt mega-hotell i Bodø

Det er ikke lett å få seg et hotellrom i Bodø. Og det er nok derfor hotell-kjempene satser i byen. I bildet over er tomten der det nye Quality hotellet, som blir Bodø sitt største, skal stå.

Kjededirektør for Quality Hotel Eivind Tangvik (i midten) har tro på utbygger Morten Jakhelln sin visjon for den nye bydelen Ramsalt.

– Bodø is «booming» og vi skal være en del av det, sier eier av Nordic Choice Hotels, Petter Stordalen, som i samarbeid med direktør Morten Chr. Jakhelln og Hundholmen Byutvikling skal bygge hotell i Bodø.

Hotellet vil bli i tilknytning til Ramsalt i Sjøgata i Bodø. Tomta er kjøpt, men bygget er ikke tegnet enda.

— Jeg synes jeg leser overalt at Bodø blir kåret til beste by å bo i. Hver gang jeg er der så skjønner jeg hvorfor. Reiselivet i nord er utrolig viktig for Norge og blir bare viktigere og viktigere for hvert år, sier Stordalen.

Hotellet vil koste omlag 350 millioner kroner, og vil inngå i Hundholmen Byutviklings samlede prosjekter i Sjøgata på tilsammen en milliard.

— Jeg investerer fordi jeg har tro på byen, sier Nordic Choice-eieren.

Hotellet skal ligge i smuget ved Ramsalt, lett tilgjengelig, rett ved jernbanestasjonen, nært Hurtigruta med direktekontakt til sjøen og havnepromenaden.

Quality-hotellet skal bli et kurs- og konferansehotell med 240 rom og med konferansekapasitet på opp til 1000 personer. Bygget sørger for at det fortsatt vil være sikt mot Landegode fra Bankgata.

– Vi tar også hensyn til de som skal bo i Ramsalt med tanke på utsikt. Likevel blir dette Bodøs største hotell med tanke på antall rom. Det skal bli et urbant og moderne bygg og et hotell som er åpent og tilgjengelig for hele byen, sier Jakhelln.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.