Petter Veland kåret til Årets Sportskommentator 2018

petter veland tvkampen

Petter Veland har vunnet prisen for Årets Sportskommentator 2018. Den populære fotballkommentatoren toppet en avstemning styrt av TVkampen.com, den mest populære sports tv guiden i Norge, og vant med tusenvis av stemmer fra sportsentusiaster rundt i landet.

Dette var den første versjonen av prisen for Årets Sportskommentator, og verdsatte de flotte stemmene bak de mest populære sportene på norsk tv. Den offentlige avstemningen på TVkampen.com genererte tusenvis av stemmer fra sportsentusiaster som valgte sin favorittkommentator fra en nøye valgt liste over de nominerte.

Konkurransen avsluttet med at Petter Veland overgikk sine likemenn, som inkluderte Christian Paasche, Harald Bredeli, Anne Sturød og Øyvind Alsaker. 2018 var et veldig suksessfullt år for Veland da han kommenterte for Viasport, blant annet UEFA Champions League, ga ekspert kunnskap for den spanske La Liga, og var gjestevert for LaLigaLoca podkasten.

– Jeg er veldig glad og ydmyk for å ha mottatt denne prisen. Det å vite at så mange fans setter pris på det jeg gjør motiverer meg til å gjøre en enda bedre jobb. Det er spesielt fordi når jeg ser på de andre kandidatene, så er dette personer jeg har fulgt i mange år og nå er jeg blant dem, og det gjør at jeg føler meg spesielt stolt, sier Petter Veland.

– Teamet hos TVkampen ønsket å lage en pris for å gratulere individer som gjør det å se på sporten på tv til en sann fryd med deres ekspert kunnskap og trøstende ord. Jeg vil gjerne gratulere Petter for å ha mottatt den aller første tittelen for Norges Beste TV Sportskommentator, og vi håper å starte en årlig tradisjon som alle sportsentusiaster i Norge kan være en del av, sier Erik Jensen, administrerende direktør for TVkampen.com.

Bodøposten.no fikk intervjuet Petter Veland:

Hvilket spennende sportsevent gleder du deg mest til i 2019?

– Champions League – Det er årets kuleste sportsevent, med tanke på at det ikke er noe Verdensmesterskap eller Europamesterskap i år. Det er alltid noe utrolig og uforutsett som skjer i Champions League – øyeblikk som da Barcelona slo Paris Saint-Germain 6-1 i 2017, en fantastisk dobbeltmøte mellom Real Madrid og Bayern Munchen, eller Ronaldos straffe i det 97. minuttet mot Juventus. Og selvsagt finalen i 2018 med enda en spansk seier, som passer meg bra da spanske lag er de jeg følger i Europa. Hvis det er et spansk lag som spiller i Champions League så vet jeg at jeg skal jobbe den natten, for det er det jeg gjør.

Hvilket sportsevent har du drømt om å kommentere på?

– Finalen av Verdensmesterskapet! Det er den viktigste kampen for hele Norge, og hele verden ser på. Så det å kommentere på finalen av Verdensmesterskapet om tre, syv eller elleve år hadde selvsagt vært en drøm gått i oppfyllelse. Jeg vet ikke når – men jeg håper jeg kommer dit!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.