Peikko med storleveranse til Skurvenuten Vindkraftverk

energi strøm

Peikko Group’s datterselskap Peikko Norge AS har mottatt en ordre på rock anchor foundation technology tilSkurvenuten Vindkraftverk i Rogaland.

Peikko leverer til 2 turbiner et komplett fundamentdesign og tilhørendestålkomponenter som blant annet omfatter rock adapter-plate med tårnbolter, FATBAR fjellforankringsbolter, integrert fjellboringsmal -og montasjesystem, samt øvrige stålkomponenter.

Leveransene er planlagt i løpet av juni – august 2018. Prosjektet er utviklet av ASKO Fornybar AS. Hovedentreprenør for prosjektet er Risa AS, deres underentreprenør Espeland AS vil stå for byggingen av Peikko Rock Anchor Foundation.

SWECO Norge AS har utført 3. partskontroll og godkjent vårt fundamentdesign. Vestas leverer 2 stk. V117-3.3MW turbiner, tårnhøyden er på 92 meter. Vindkraftverket er planlagt å settes i drift mot slutten av 2018.

– Rask respons og kort leveringstid er gode grunner til at vi valgte fjellfundamenter i fra Peikko. Det å ha en kortlinje mellom et eget dedikert Peikko design team for prosjektering av fundamenter, fabrikk og produksjon, samtenkel og effektiv leveringsrute fra Finland til Norge er essensielt på et prosjekt med kort byggetid, sier Johannes Lundal, Prosjektutvikler i Risa AS.

– Peikkos løsning for fjellforankringsfundamenter er alltid skreddersydd etter kundens ønske og prosjektbehov. Vi var i stand til å møte kundens stramme tidsplaner og høye kvalitetskrav, og vi er svært fonøyd med å bli valgt somleverandør til nok et vindprosjekt, sier Kjetil Johansen, Daglig leder Peikko Norge AS.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.