Pareto først med svanemerket obligasjonsfond

skatt

Pareto Asset Management lanserer nå Norges første svanemerkede obligasjonsfond: Pareto Global Corporate Bond. Dermed blir det nå enda litt enklere å investere i bærekraft.

Pareto Asset Management arbeider systematisk med etiske vurderinger i alle sine fond, nå tar de det et steg videre som første obligasjonsfondet i Norge som oppnår å bli sertifisert med det offisielle, nordiske miljømerket.

– Vi er imponert over hvordan Svanemerket ser på bærekraft, og valgte derfor å søke om lisens på Pareto Global Corporate Bond. Vi er veldig stolte over å være det første obligasjonsfondet i Norge som får dette kvalitetsstempelet, sier porteføljeforvalter Stefan Ericson.

God respons fra markedet
Det finnes i dag 19 svanemerkede fond i Norden – hvorav 6 er tilgjengelige i Norge. Norges største pensjonsselskap, KLP, er en av tilbyderne på det norske markedet. Det svanemerkede fondet KLP Aksje Global Mer Samfunnsansvar har fått god respons hos Norske forbrukere.

– Først vil jeg gratulere Pareto Asset Management som første tilbyder av svanemerkede obligasjonsfond i Norge. Nå blir det enda bedre bredde i typen investeringer man kan gjøre med Svanemerket som hjelp. Investorer rundt om i Norden får nå anledning til å investere i et Svanemerket obligasjonsfond som oppfyller tøffe krav om bærekraft, sier Anne-Grethe Henriksen, markeds- og kommunikasjonssjef i Svanemerket.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.