Ordfører vil ha julekonserter med pengeinnsamling

jevnaker kommune

Alle de 422 ordførerne i Norge har den siste tiden mottatt et brev fra ordføreren i Jevnaker. Lars Magnussen (Ap) oppfordrer kommunene til å se til Jevnaker og la seg inspirere av at man uavhengig av kommuneøkonomi og størrelse kan gjøre en forskjell utenfor kommunegrensene, ja, faktisk langt utenfor Norges grenser.

– Kanskje kan ordførerens oppfordring være med å skape et brennende engasjement i flere andre norske kommuner? Vi håper i alle fall at flere kommuner lar seg inspirere til å finne sine prosjekter sammen med egne samarbeidspartnere på lik linje som Jevnaker har gjort i Zambia. Vårt bistandsprosjekt har navnet: «Våres jul», sier Anette Skafjeld som er kommunikasjonsrådgiver i Jevnaker kommune.

Det startet med en julekonsert i 2009 kalt «Våres jul» som siden har blitt til mange julekonserter, innsamlingsaksjoner, skoleløp og et stort lokalt engasjement blant lokalt næringsliv, innbyggere, Lions, kirken og kommunen.

– Nå snart 10 år etter den første konserten er det samlet inn rundt 4 millioner kroner i Jevnaker. Noe som har resultert i 3 skolebygg, helsestasjon, ambulanse, brønn og boliger for lærere og helsepersonell i en liten landsby i Zambia. I landsbyen Ndapula går nå 1.000 elever på skole og landsbyen med rundt 3.600 innbyggere har fått helsehjelp lokalt og en enklere tilgang til sykehuset som ligger flere mil unna. Det er blant annet kjøpt inn en motorsykkelambulanse, sier Anette Skafjeld.

I 2018 ble det laget en kortfilm om dette arbeidet. Denne filmen er nå sendt ut sammen med et skriv fra ordfører Lars Magnussen. Alle landets ordfører har mottatt brevet og filmen med en klar oppfordring om at det nytter å bry seg.

– Uavhengig av størrelse og uavhengig av kommuneøkonomi så kan en gjøre en forskjell for mennesker som har mindre å rutte med enn oss i Norge. Håpet er at flere vil la seg inspirere av det som er i satt i gang her, og ta vår lærdom av et slikt prosjekt og iverksette sitt eget, sier Skafjeld.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.