Olimstad til X Games etter NM-gull

snowboard

Markus Olimstad tok sitt første NM-gull i snowbaording i big air, dermed er Markus Olimstad og Silje Norendal norgesmestere i big air.

Herrenes senior-konkurranse på Trysil hadde også en ekstra premie – plass i X Games Norway på Fornebu i mai.

– Det var sykt gøy å ta gullet i dag, jeg tror det er den feteste dagen jeg har hatt på snowboard denne sesongen. Jeg lærte et nytt triks – frontside dobbel 1080 har jeg aldri gjort før, så det var moro, sier Markus Olimstad etter å ha vunnet NM i big air.

Åmligutten har ikke fått det helt til å stemme denne sesongen, men viste hva som bor i han med triksene cab 1440 og frontside dobbelcork 1080. Torgeir Bergrem tok sølv og Mathias Eckhoff tok bronse.

– Jeg tenkte ikke på X Games-plassen før i finalen. Da slo det meg at «oi, jeg kan kanskje klare det», sier Olimstad, som har troen på at det blir et bra show på Fornebu.

I kvinneklassen var det Silje Norendal som tok gullet, foran Hanne Eilertsen og Nora Friisvold. Norendal tok også gull i boardercross på torsdag.

To kjørere i yngre junior-klassene fikk ekstra oppmerksomhet på NM-banketten lørdag kveld. Emma Bakke og Odin Røhrt vant tok gull tidligere på dagen. Dermed har de to talentene tatt gull i samtlige disipliner under snowboard-NM 2018.

– Det føles helt rått å vinne big air også, det var ikke forventet, men det var så gøy å kjøre. NM har vært helt rått, sier Emma Bakke, som vant big air med en stor frontside 360.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.