Olaug Nilssen sin kritikerroste roman blir teater

teater

Riksteatret går sammen med Det Norske Teatret og Kilden Teater om å lage teater av Olaug Nilssen sin kritikerroste roman «Tung tids tale». Om en mors kjærlighet og kamp for et barn som er annerledes. Regien ved Marit Moum Aune, og forestillingen kan oppleves av publikum på 50 steder i Norge.

Daniel er tre år, og foreldrene gleder seg over hvor flink han er til å synge. Men så slutter snakkingen. Latteren vender seg innover. Den lille gutten forandrer seg. For moren begynner en kamp, først for å forstå hva som skjer med gutten, og så for å få hjelp til å gi han den omsorgen han trenger. Mødre skal aldri gi opp, blir det sagt, men hva er aksept, og hva er å gi opp?

Tung tids tale er ingen heltehistorie. Det er en historie om oss alle. Skrevet med både humor, sinne og varme. Om en mor som må gi så mye mer kjærlighet enn hun kan få. Om en mor som møter en tyngre tid enn hun visste fantes. Midt i Norge, midt i livet, midt i hverdagen til folk.

Olaug Nilssen er en av våre mest vitale og engasjerte forfattere, med en både skarp og inderlig penn, og med Tung tids tale vant hun i fjor Brageprisen. «En kjærlighetshistorie», kaller hun selv boka.

Og når Riksteatret går sammen med Det Norske Teatret og Kilden Teater om å lage teater av denne sterkt personlige og kritikerroste romanen, er det Marit Moum Aune som har regien. Hun er en av våre fremste regissører, med oppdrag for TV, film og teater, og har tidligere laget publikumssuksesser av Olaug Nilssens Få meg på, for fanen, Vi har så korte armar og Stort og stygt. For tiden er hun aktuell med Engler i Amerika på Nationaltheatret.

Med seg har hun de fire skuespillerne Jon Bleiklie Devik, Julie Moe Sandø, Marianne Krogh og Siren Jørgensen/ Charlotte Frogner, mens dramatiseringen er gjort av Toril Solvang i samarbeid med regissøren og Olaug Nilssen selv.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.