Ny undersøkelse: Halvparten ønsker seg en veldedig julegave i år

katt jul

For mange er det vanskelig å finne ut hva man skal gi til sine nære og kjære til jul, men en undersøkelse UNICEF har gjennomført blant nordmenn gjør kanskje gaveshoppingen litt enklere. Det viser seg at 48 % av de spurte ønsker seg en veldedig julegave under treet i år.

I forbindelse med årets julegaveshopping, ønsket UNICEF å finne ut hvor mange som egentlig ønsker seg en annerledes julegave i år. Flere hjelpeorganisasjoner og frivillige organisasjoner tilbyr nettopp veldedige julegaver. Dette er ofte gaver der mottakeren får et gavebevis på at julegaven er sendt et annet sted.

UNICEF er en av organisasjonene som hvert år tilbyr slike gaver, blant annet varme pledd og sultkatastrofepakker.

– I årets julekampanje samler vi inn penger til varme klær og pledd til syriske flyktningbarn. I området rundt Syria og i flyktningleirene der disse barna befinner seg, er det til tider minusgrader og striregn i desember og januar. De bor i tynne telt og trenger all den varmen de kan få. Derfor oppfordrer vi folk til å kjøpe en annerledes gave i år – og ikke bare sende varme tanker, men også varme pledd, sier generalsekretær Camilla Viken i UNICEF.

Nesten halvparten ønsker seg veldedig julegave
I undersøkelsen nylig gjennomført for UNICEF Norge, kommer det frem at 48 % av de spurte ønsker seg en veldedig julegave i år. Av kvinner spurt i undersøkelsen, er det 56 % som sier at de ønsker seg en slik julegave, for eksempel fra en organisasjon som UNICEF.

Det er den eldre generasjonen som aller helst ønsker seg noe annet enn sokker og konfekt i år. Blant de spurte, var det de mellom 40 – 59 år som var mest positive til å motta en veldedig julegave i år.

Enorm giverglede i år
I samme undersøkelse kommer det frem at mange av de spurte også allerede har gitt en litt annerledes julegave. 59 % svarer at de tidligere har kjøpt en veldedig julegave.

– Jeg er faktisk ikke overrasket over resultatet i undersøkelsen. Vi har allerede i år sett et enormt engasjement og en fantastisk giverglede, spesielt med vår Black Friday-kampanje – der folk ga over 4,5 millioner på én uke til barna i Jemen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.