Ny rapport: Vi scroller 180 meter på telefonen hver dag

bodøposten android

En ny europeisk undersøkelse om scrolling på telefonen viser at vi scroller lengden av 1,5 fotballbane hver dag. Det viser seg imidlertid at flertallet scroller uten mål og mening.

Det er mobilselskapet OnePlus som har gjennomført undersøkelsen for å finne ut av Europas scrolle-trender. Funnene viser blant annet at snittiden en europeer bruker på scrolling er 62 minutter per dag, noe som tilsvarer 180 meter med finger- og tommelarbeid. De mest ekstreme scroller opp mot 700 meter per dag, nesten seks ganger Norges høyeste bygning, Oslo Plaza. Det viser seg også at kvinner (66 min per dag) scroller mer enn menn (57 min per dag).

Halvparten i undersøkelsen svarer at Facebook er appen det brukes mest scrolletid på hver dag. På de neste pallplassene finner vi Instagram (27 prosent) og nyhetsapper (23 prosent). Likevel svarer 6 av 10 at de ikke scroller for å finne noe spesifikt. Undersøkelsen viser tydelig at kvinner bruker mer tid enn menn på å scrolle gjennom Facebook og Instagram, mens det er motsatt for YouTube og nyhetsapper.

Overraskende for mange er nok at pekefingeren (50 prosent) er den mest brukte fingeren for scrolling. Kun 35 prosent svarer at de bruker tommelen hyppigst. En ekstra kuriosa rundt dette spørsmålet er at hele fem prosent svarer at de bruker noe annet enn tommel og fingere for å scrolle. La oss ikke spekulere i hva det kan bety…

Europeere elsker å multi-taske mens de scroller. Hele 45 prosent scroller på telefonen mens de ser på TV, 18 prosent mens de spiser et måltid, og hele 25 prosent mens de sitter på do. Kvinner viser seg å scrolle oftere enn menn mens de ser på TV, mens det muligens noe overraskende er motsatt når man sitter på do. Det betyr ikke at all scrolling skjer på privaten. Så mye som hver femte europeer sier at de får unnagjort mesteparten av scrollingen mens de er på skolen eller på jobb.

Selv om vi bruker såpass mye tid foran telefonskjermen, svarer kun syv prosent at nettopp skjermen er en viktig faktor når man skal kjøpe en telefon.

– Skjermen på en smarttelefon er på mange måter vårt vindu til innhold. Enten om man ønsker å lese siste nytt, dele et øyeblikk med venner, eller flørte gjennom en datingapp. Derfor er en 90Hz-skjerm den nye bransjestandarden. Folk har jo aldri brukt mer tid foran telefonene sine enn nå, så hvorfor skal man ikke ønske seg den raskeste og mest sømløse opplevelsen som mulig(?), sier Kate Parkyn i OnePlus.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.