Northug sponser langløpsteamet Nordic Athlete

brand assist

Det relativt ferske langløpsteamet Nordic Athlete, med nordmannen Morten Eide Pedersen på laget, inngår et langsiktig samarbeid med merkevaren Northug for både klær og sportsbriller. Sammen vil de gjøre langløpgrenen enda viktigere.

Nordmannen Morten Eide Pedersen, svenske Linn Sömskar og finnen Viktor Mäenpää tok en sterk andreplass i Blink Team Classic under Blinkfestivalen i august. Team Nordic Athlete, som ble etablert våren 2020 består i dag av 7 utøvere fra Norge, Sverige og Finland og har som mål å skape en solid plattform for samarbeid på tvers av de nordiske landegrensene. Nå får de også merkevaren Northug med på laget.

– Langløp har de siste årene fått en solid posisjon i langrennssporten, og er en gren som engasjerer bredt. Vi tror interessen vil fortsette å øke, og tiltrekke seg stadig sterkere løpere og profiler. Team Nordic Athlete har en solid stall som representerer de nordiske landene med både erfaring og talent. Vi tror de med vår støtte vil utvikle seg til å bli en av de ledende i denne grenen, sier Jon Inge Gullikstad i Northug. 

Langsiktig satsing
Samarbeidet mellom Team Nordic Ahtlete og Northug er ment å være langsiktig. Sportsjef i Team Nordic Athlete, Espen Trældal mener det er en god match mellom Northug og hans eget team.

– Gjennom Northug får vi tilgang til viktig, førsteklasses utstyr i tillegg til økt kompetanse. Men det viktigste for oss er at vi får en samarbeidspartner som ikke bare ønsker å løfte oss som lag, men i tillegg ønsker å bidra til å løfte langløpsgrenen. Selv om langløp blir stadig mer populært mener vi begge at mye er ugjort. Vi er rett og slett stolte over å representere merkevaren Northug, sier Trældal. 

Nordisk team gir ekstra styrke
Teamet har store ambisjoner på egne vegne, og har som mål å være med å kjempe om mesterskapstittelen og minst 6-8 pallplasser i kommende sesong. Å ha utøvere fra flere land gir store fordeler, mener Trældal.

– Å ha utøvere fra både Finland, Norge og Sverige er en bevisst strategi som gir oss ekstra styrke. Vi lærer utrolig mye av hverandre, kan hente det beste fra hver nasjon og i tillegg foredle kunnskap på tvers av landegrensene, sier Trældal. 

Som hånd i skihanske
Northugmerkevaren samarbeider allerede med en lang rekke av langrennsportens profiler med sine sportsbriller. Stallen består av en blanding av erfarne og fremadstormende løpere.

Svenskenes nye yndling Frida Karlsson og norske Helene Fossesholm, samt Maiken Caspersen Falla, Birgit Skarstein Calle Halfvarsson og Anders Aukland er blant de du vil se i aksjon med sportsbriller fra Northug. Også Norges Skiforbund of Skipool Sweden samarbeider med Northug om sportsbriller.

– Langrenn er naturlig nok i kjernen av vår virksomhet, selv om vi satser bredere enn det. Og langløp som gren passer Northugmerkevaren svært godt. Team Nordic Athlete passer som hånd i skihanske for oss, fordi de er nordiske som oss, representerer råskap og er fokuserte og målrettede, avslutter Gullikstad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.