NKI lanserer nettbasert karriereveileder

jobbintervju

Er du usikker på hvilken utdannelse som passer for deg eller hvilket yrkesvalg du skal ta? NKI Karriereveileder kan hjelpe deg – på nett.

Mange er usikre på hvilken utdanning de skal velge, eller hva de skal gjøre for å komme seg videre i karrieren. Ofte kan det være nyttig med et objektivt blikk på kompetanse og interesser for å se hvordan disse kan brukes i videre studier og karriere.

Kostbart frafall
Frafall i videregående skole koster samfunnet nærmere én million kroner per elev, ifølge en rapport fra Ipsos MMI. Ungdommers feilvalg er en samfunnsøkonomisk belastning, mener NHO.

– Det er et stort behov for at dagens yrkesveiledning blir bedre og mer profesjonell for å redusere feilvalg, sier kompetansedirektør Are Turmo.

Presis kartlegging
– Vi er opptatt av at alle skal finne noe som passer for dem og nå sitt fulle potensiale. Derfor lanserer vi NKI Karriereveileder. Tjenesten vi tilbyr er et samarbeid med Profråd, og er utviklet over de siste 30 år av PhD Oskar Solberg, en tidligere forsker ved NTNU. Kartleggingen er en av de mest presise i Europa. Det er NTNU som sertifiserer veiledere og har ansvar for faglig utvikling, sier Tuva Schultz Ljungdell i NKI.

Etter at kartleggingen er gjennomført, avtaler vi tid for en obligatorisk, personlig veiledning (kan også være på Skype), der vi tar for oss og diskuterer resultatene av kartleggingen.

– Målet med Karriereveilederen, er at du skal bli tryggere på veien videre, uavhengig av om du skal finne en studieretning eller bytte jobb, sier karriereveileder i NKI, Celine Elserud.

– Det er ikke sikkert du får en aha- opplevelse ved å ta denne kartleggingen. Men hele prosessen vil få deg til å tenke gjennom hvilke elementer som er viktig for deg for at du skal trives i et miljø, og hvilke egenskaper du besitter, noe som vil gjøre deg langt tryggere på de valgene du tar, avslutter hun.

Di finner karriereveilederen på www.nki.no/karriereveileder.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.