Nå kan du få statsregnskapet rett i lomma

siv jensen

Nettportalen Statsregnskapet.no ble nylig lansert av finansminister Siv Jensen. Nettsiden er utviklet av Direktoratet for økonomistyring (DFØ) i samarbeid med Deloitte og bWise AS, et selskap i Visma, og sikrer større åpenhet rundt hvordan skattebetalernes penger benyttes.

Informasjonsportalen gir allmennheten tilgang til informasjon om alle offentlige inntekter og utgifter som er en del av statsbudsjettet, slik at du enkelt kan sjekke hva skattepengene dine går til.

– Åpenhet er å gjøre informasjon tilgjengelig i et format og på et språk som folk forstår og kan bruke. Jeg mener at denne nettsiden er et stort steg i riktig retning, sa finansminister Siv Jensen under lanseringen.

Portalen er utviklet ved hjelp av Qlik-teknologi som gjør det enkelt å sammenligne offentlige inntekter og utgifter over tid, samt å drille ned på ulike poster og virksomheter.

– Vi synes portalen er blitt veldig fin, og håper at DFØ vil ta i bruk ytterligere Qlik-funksjonalitet i videreutviklingen, sier Torstein Thorsen, administrerende direktør i bWise AS.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.