MUSIKK: Tomas Andersson Wij ute med albumet «Splitter Vol 1»

Splitter, Vol. 1

Tomas Anderson Wij har det siste tiåret etablert seg som en av Sveriges aller største visemusikere. På vedvarende konsertturnéer fra sør til nord har han vist seg som en hardtarbeidende artist, og nå er han klar med sin tolvte albumutgivelse.

Wij har gang på gang stadfestet sin rolle som folkekjær rockepoet med tekster som treffer en nerve på det eksistensielle dypet. I hjemlandet har han vist sin allsidighet som musiker og tekstforfatter også i bokform, og da han tolket flere andre store artisters låter i Sveriges svar på «Hver gang vi møtes» i fjor. Artistens TV-karriere inkluderer to sesonger med et eget program der han spiller musikk og prater med artistkollegaer. 

Albumet «Splitter Vol 1» er en manifestasjon av Tomas Andersson Wijs 20 år som artist, men i stedet for å samle de største låtene fra sin karriere gir han nå ut nyinnspillinger av låter han i utgangspunktet skrev til andre, iblandet en solid bunke av låter som aldri fikk plass på albumene de ble skrevet til.   

– Det har vært en del låter som har ligget og støvet ned i harddisken min, forteller Tomas.

– Jeg har skjemtes over at de aldri fikk se dagens lys. «Splitter Vol 1» er min måte å få presentert låtene for et publikum de fortjener. 

Det slår en at «Splitter Vol 1», som den tidsreisen dette albumet er fra sent 90-tall og fram til i dag, ikke låter særlig splittet, Wijs musikalske kvalitet og særegenhet er umiskjennelig. 

Endelig fikk han også muligheten til å spille inn sine egne versjoner av låter han har skrevet for FreddieWadling, Rikard Wolff, Sara Zacharias og Bo Kaspers, en rekke låter som ligger hans hjerte nært. 

Til CD- og vinylutgaven av albumet har Tomas skrevet omfattende kommentarer og historier til hvert spor.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.